Posušje završilo dva važna potpisa za novu sezonu
Boban na potpisu ugovora sa direktorom Landekom

Na Mokrom Docu zaista rade kvalitetan posao i to su mnogi prepoznali

Posušje završilo dva važna potpisa za novu sezonu

Nakon što je postalo poznato da u klubu ostaje sjajni vezista Karlo Kamenar, u Posušju su nastavili završavati važne poslove za novu sezonu.

Posušje je pred historijskim uspjehom, blizu su petog mjesta i na Mokrom Docu već imaju razloga za sreću.

Do kraja sezone Posušje očekuje gostovanje kod FK Sarajevo, te domaći susret sa FK Zvijezda 09 koji će odigrati u Tomislavgradu zbog postavljanja novog travnjaka u svom domu.

Danas su ugovore produžili sjajni ofanzivac Gabrijal Boban te defanzivac Branko Vrgoč.

"Ostajem tu. Gabrijal Boban i HŠK Posušje dogovorili su nastavak saradnje do 2025. godine uz opciju produženja", stoji u objavi HŠK Posušje.

Boban je u posljednje vrijeme imao problema sa povredama, te je propustio nekoliko susreta, a ove sezone upisao je 24 nastupa uz šest pogodaka i dvije asistencije.

Oglasi

Ovaj 34-godišnjak ranije je nastupao i za NK Varaždin, NK Osijek, NK Zagreb, FC Sheriff, NK Pomorac, NK Vinogradar.

I iskusni defanzivac Vrgoč ostaje do kraja sezone sigurno u Hercegovini.

Klub iz Posušja je to potvrdio, a Vrgoč je ove sezone upisao 26 nastupa uz jedan pogodak. Ranije je nastupao za Macaabi, Panetolikos, Anorthosis...

I ja ostajem vjeran plavo-bijeloj boji! 📃✍🏻🩵🤍 Centralni branič Branko Vrgoč i HŠK Posušje produžili su suradnju do ljeta 2️⃣0️⃣2️⃣5️⃣. godine uz opciju produženja. #samoposusje #hskp

Posted by HŠK Posušje on Thursday, May 16, 2024

Dobio je crveni karton u prošlom kolu u pobjedi nad Slogom iz Doboja, pa neće nastupiti u ponedjeljak na Koševu.

Treba istaći da ugovor do ljeta sa Posušjem ima i sjajni šef struke Denis Ćorić, a on je prije par dana za SportSport kazao da je skoncentrisan samo na posljednje dvije utakmice.

"Preostala su još dva kola i mi ćemo sigurno maksimalno ozbiljno ući na posljednje dvije utakmice. Želimo to peto mjesto, nije to tajna, te želimo da tako ostvarimo povijesni uspjeh. Napravili smo zaista veliki posao, svi smo sretni i zadovoljni, a posebno mi je drago zbog naših navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada sam došao bili smo u borbi za opstanak, ali znao sam da možemo i moramo bolje. Na kraju smo to i uspjeli, opet kažem, nadam se da ćemo biti na petom mjestu i ostvariti povijesni uspjeh kluba i tako ovu sezonu krunisati na najbolji način.

Imali smo taj veliki niz bez poraza, na svakom meču igrali otvoreno, uvijek se vidio naš stil igre, a moram istaći i to da smo na svakom meču davali maksimum, što govore i brojne pohvale koje smo dobili. Davno smo riješili pitanje opstanka, pa je bilo skeptika i raznih priča da li ćemo nekome pomoći i slično, no svima je brzo postalo kakav smo klub i ekipa", rekao je između ostalog Ćorić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti