Razočarenje na Mokrom Docu: Bandić uz jaku policijsku pratnju napustio Posušje

Kome je pokazao crveni karton i šta će odlučiti Komisija za suce i suđenje?

Razočarenje na Mokrom Docu: Bandić uz jaku policijsku pratnju napustio Posušje

Samir Mlaćo

Pravi mali nogometni spektakl vidjeli smo sinoć na Mokrom Docu.

Posušje je ugostilo Široki Brijeg pred ispunjenim tribinama u sjajnom ambijentu, ali radovali su se gosti (1:2).

Domaći sigurno imaju zamjerki na suđenje Antonija Bandića iz Gruda i to nisi krili. Odlučio je jedanaesterac iz 88. minute, a domaći smatraju da ranije njima nije dosuđen isti, još u prvom poluvremenu.

"Veliko razočarenje nakon veoma kvalitetne predstave pogotovo u prvom dijelu. Primili smo gol nakon kardinalne greške. Rekli smo da ako ovako nastavimo igrat da ćemo doći do izjedančenja. Presudio je penal koji je dosuđen za Široki, a nažalost u prvom poluvremenu nije", rekao je poslije meča šef struke Posušja Branko Karačić.

Razočarani su bili domaći navijači nakon meča na suđenje Bandića i njegovih kolega, te su se jasno pitali da li je cirkus već počeo i zašto su sudije 'morale' oštetiti njihov tim.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje smo dobili, Bandić je uz jaku policijsku pratnju ispraćen sa Mokrog Doca.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Bio je veoma ozbiljan, svjestan da će o njemu raspravljati Komisija za suce i suđenje i sa nestrpljenjem će pratiti njihovu odluku.

Bandić je na sinoćnjem meču pokazao crveni karton domaćem igraču Zvonimiru Begiću, ali kako se vidjelo na TV prenosu i jednom domaćem članu koji zanimljivo nije bio u Cometu naveden kao jedno od službenih lica kluba.

Svakako će sudac iz Gruda morati da objasni ovu odluku, a žuti karton dobio je nakon samo pola sata igre i trener Posušja Branko Karačić.

Iz Širokog Brijega nakon meča nisu komentarisali suđenje, već samo konačni rezultat. Mario Budimir je upisao prvu pobjedu u novom izazovu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitam igračima na htjenju, borbenosti, želji. Igrali smo kako se nismo dogovorili. Mislim da smo dobili utakmicu na neke mišiće. Mi totalno drugačije treniramo i igramo. Bila je prisutna nervoza. Dosta grešaka i dosta taktičkih grešaka. Na periode smo uspjeli spustiti loptu na zemlju i igrati", rekao je Budimir.

U narednom kolu Posušje gostuje kod FK Sarajevo, dok Široki Brijeg će ugostiti dočekuje Tuzlu City.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1656135209
Pocelo je pocelo
3 2
premijerks
Sve ispravno dosudio covjek
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi