Široki slavio u historijskoj noći na Mokrom Docu, penal u 88. minuti riješio pobjednika
Foto - HŠK Posušje

Poraz Posušja

Široki slavio u historijskoj noći na Mokrom Docu, penal u 88. minuti riješio pobjednika

Midhat Šljivak

Široki Brijeg je u prvom susretu 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao na gostovanju ekipu Posušja s 2:1. Duel na Mokrom Docu je bio historijski jer se po prvi put utakmica igrala pod reflektorima.

Posušje odlično otvara meč i već nakon 30 sekundi stvara prvu šansu. Brković tuče s 10 metara, Tomić sjajno brani.

Domaći su nastavili s velikim pritiskom. U trećoj minuti Tomić skida i pokušaj Bobana, a zatim pet minuta kasnije Brković ponovo šutira, ovog puta lopta odlazi preko gola.

Nakon 10-ak minuta velikog pritiska domaćih, Široki se oslobađa, no dugo na Mokrom Docu nije bilo ozbiljnih prilika, pa u tom periodu vrijedi izdvojiti to da su oba tima tražila penale, no sudija se nije oglasio.

A onda u 32. minuti Široki Brijeg stiže do vodstva. Lukić je iskoristio priliku i postigao je pogodak za 1:0.

Tri minute kasnije Posušje prijeti. Ubačaj Lučića ne koristi Dominik Begić, do kraja prvog dijela pokušao je i Zvonimir Begić, no promjene rezultata nije bilo i na odmor se odlazi vodstvom Širokog od 1:0.

Oglasi

Posušje očekivano i u drugo poluvrijeme ulazi ofanzivno. Kamenar je prvi prijetio snažnim udaracem s distance, a zatim i Boban iz teške situacije promašuje gol.

Nakon toga je bilo malo i nervoze i naguravanja, da bi u 71. minuti domaći tim iskoristio jednu od prilika koju je stvorio. Mandić lijepo centrira, a Dominik Begić zabija za 1:1.

Posušje je potom krenulo na pobjedu. Domaći su bili mnogo bolji rival, imali su određene pokušaje, a u 84. minuti Boban je ponovo u šansi, no nije uspio zabiti pogodak udarcem glavom s nekoliko metara.

U 86. minuti šok za domaće. Pranjić je bio na pet-šest metara od gola domaćeg tima, Krišto je igrao rukom, a sudija Bandić pokazuje na bijelu tačku uz velike proteste domaćih igrača.

Odgovornost za izvođenje penala preuzima Nigerijac Stephen Chinedu koji je ušao u igru u nastavku. Mirno je pogodio i donio je prednost Širokom od 2:1 od 88. minute meča.

Oglasi

To je bio i konačan rezultat susreta, a treba napomenuti da je domaći tim ostao s igračem manje u nadoknadi jer je isključen Zvonimir Begić. Domaći su u nadoknadi tražili penal, ali se Bandić nije oglasio.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Posušje - Široki Brijeg 1:2

Posušje: Kolić, Maglica, Krišto, Pavlović, Stapić, Lučić, Z. Begić, Brković, Kamenar, D. Begić i Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Tomić, Kuprešak, Šaravanja, Šuto, Pranjić, Capan, Ćavar, Vukoja, Kpan, Mamić i Lukić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

siroki1991
Kakav tendenciozan tekst… ako ste gledali utakmicu valjda bi trebali pohvaliti Lukicev gol, kakav se rijetko vidja na BH terenima, momak ispremijesao obranu i majstoriski pogodio… Sudac vrhunski odsudio, o kakvom trazenju penala u nadoknadi pisete?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi