Uzdrmano Posušje sa novim trenerom i jasnim ciljem: Gdje 'stoje' ključevi opstanka?
Navijači se nadaju da će ekipa imati razloga za slavlje do kraja sezone

Na Mokrom Docu već naredni vikend veliki izazov

Uzdrmano Posušje sa novim trenerom i jasnim ciljem: Gdje 'stoje' ključevi opstanka?

Samir Mlaćo
HŠK Posušje od sinoć ima novog šefa struke.

Radi se o 47-godišnjem Toniju Karačiću koji je postigao dogovor sa timom s Mokrog Doca nakon što je dan ranije raskinuta saradnja sa Stipom Balajićem.

Balajić je otišao nakon blamaže na stadionu Asim Ferhatović gdje je Posušje poniženo od FK Sarajevo sa nevjerovatnih 6:0. Klub iz Hercegovine pet pogodaka je primio sa igračem više na terenu, što je definitivno još veća ljaga na sramni poraz, jedan od najtežih u historiji kluba.

Krenimo redom. Povratak Posušja u Premijer ligu BiH stigao je nakon briljantne sezone u Prvoj ligi FBiH. Bila je to 'najčistija' titula u Prvoj ligi FBiH u posljednjih 20-tak godina. Igralo je Posušje za gol više, kod kuće i na strani, uvijek fer i korektno, što su znali često nagraditi i protivnički navijači.

Sve pod palicom ambicioznog trenera Denisa Ćorića. Ćorić je po osvajanju titule u Prvoj ligi FBiH jasno kazao da je od svoje ekipe tražio da bude gospodska, da se izdigne iznad prosjeka lige i to je na kraju uspjelo.

Jasno je tada sa Mokrog Doca istaknuto da su pojačanja itekako potrebna, odnosno da je Premijer liga mnogo veći 'level' u svakom pogledu.

Oglasi

I krenuli su Landeka i društvo u elitnom rangu, osjetilo se da je igrački kadar blago rečeno 'skroman' za Premijer ligu, ali ipak su Ćorićevi izabranici uspjeli 'otkinuti' bod ove sezone nevjerovatnom Zrinjskom, te savladati aktuelnog prvaka Borac na Mokrom Docu.

Dalo je to krila ekipi, ali poraz od Rudara u Prijedoru značio je odlazak Ćorića, koji je u Posušju osvojio velike simpatije svoj poštenim i kvalitetnom radom. Želio je Ćorić da se ekipa 'probudi', svjestan da je lakše promijeniti trenera, nego 20-tak igrača. Mnogi su tada čelnicima Posušja sugerisali da dvije strane ipak trebaju zajedno krenuti u nove izazove, no to se nije desilo.

U Posušju se brzo okrenuli komšiluku, tačnije hrvatskom stručnjaku Stipi Balajiću, ali i dovođenju pojačanja, pa se mora priznati da je ekipa izgledala bar po imenima mnogo ozbiljnije, iako igra nije bila takva.

Posušje se po mnogima očekivano nije odmaknulo iz opasne zone, trenutno su na desetom mjestu, a Balajić je nakon debakla u glavnom gradu očekivano postao bivši sa skorom od tri poraza, te šest remija i isto toliko poraza..Stigao je Toni Karačić kojeg sada čeka potpuno 'novi svijet'. Karačić je u Premijer ligi Široki Brijeg tri puta odveo na evropsku scenu, a sada je njegov novi klub daleko od toga, daleko od borbe za vrh. Prostora za ekspermentisanje sigurno nema, svaki bod je zlatan vrijedan.

TONI KARAČIĆ NOVI JE TRENER HŠK POSUŠJE! | 🔵⚪️📄✍🏻 Toni Karačić, novi je šef stručnog stožera HŠK Posušje. Ovaj...

Posted by HŠK Posušje on Wednesday, March 23, 2022

Situacija je potpuno drugačija, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se naći i iskusni stručnjak, kojem prednost može biti što ipak dobro poznaje stanje u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već naredne nedjelje čeka ga pravi ispit. Na Mokri Dolac, u sigurno sjajnu atmosferu koju znaju napraviti simpatizeri Posušja stiže Željezničar. Plavi su već jednom pali na Mokrom Docu ove sezone, no sa temperamentnim Edisom Mulalićem izgledaju mnogo ozbiljnije i zrelije, nego što je to bio slučaj sa Tomislavom Ivkovićem, sadašnjim direktorom FK Borac Banja Luka.

Rudar je na tri boda zaostatka za Posušjem, Radnik tek četiri i velika bitka se očekuje do kraja, a Posušje do kraja sezone gostuje kod oba navedena rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi