Ko će na klupu Posušja? Nekoliko imena je u igri

Balajić digao sidro

Ko će na klupu Posušja? Nekoliko imena je u igri

Admin Čaušević

HŠK Posušje je u potrazi za novim trenerom nakon što je u utorak Stipe Balajić napustio kormilo povratnika u Premijer ligu. 

Za Balajića je bila fatalna utakmica protiv FK Sarajevo kada je Posušje izgubilo sa visokih 6:0 iako je skoro sat vremena imala igrača više.

Otkaz je došao tokom pauze pa će klupsko rukovodstvo imati dovoljno vremena da izabere novog trenera pošto je do nove utakmice ostalo desetak dana.

Već su se počela povezivati neka imena sa HŠK Posušje, a među ozbiljnim kandidatima kotiraju Toni Karačić i Blaž Slišković.

Karačić i Slišković su treneri sa pregršt iskustva, poznaju dešavanja u Premijer ligi pa ostaje da se vidi koliko su spremni prihvatiti ekipu koju čeka velika borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje u završnicu sezone ulazi sa 10. pozicije. Do sada je skupljeno 20 bodova, a posljednja pobjeda je stigla početkom marta protiv Slobode.

Inače, novi trener će biti treći šef stručnog štaba Posušja u ovoj sezoni jer je prije Balajića na klupi sjedio Denis Ćorić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti