Ćorić: Pojedinaca u ovoj državi neka je sramota!
Ćorić na jučerašnjem meču

Posušje demantovalo brojne špekulacije

Ćorić: Pojedinaca u ovoj državi neka je sramota!

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Danima su nogometaši i treneri Posušja bili pod velikim pritiskom.

Pred jučerašnji meč sa Željezničarom stizale su brojne špekulacije da domaći neće igrati na nivou, da će Željezničar slaviti, odnosno da su mu bodovi mnogo potrebniji i da će to biti 'prijateljski' meč.

Svakako da je to stvaralo dodatne probleme za domaće u pripremi meča, jer su bili svjesni da takve stvari itekako znaju da utiču na ekipu, ali i sam razvoj događaja na terenu.

Na kraju je Posušje sve demantovalo, momci sa Mokrog Doca su slavili 1:0 i dali maksimum, te sada imaju isti broj bodova kao FK Sarajevo.

Denis Ćorić je dobio posebne pohvale, kako navijača Posušja, tako i rivala FK Željezničar u borbi za opstanak. Mnogi navijači Željezničara poželjeli su dolazak Ćorića na klupu njihovog tima, a već danas će bivši postati Bruno Akrapović.

Ćorić je nakon meča bio veoma emotivan pred kamerama Arena TV. Pao mu je kamen sa srca, te je imao sasvim jasnu poruku.

Oglasi

"Kapa do poda mojim momcima. Svaka ima čast od prve do 95. minute. Želji od srca želim da ostane u Premijer ligi, jer liga nije ista bez Želje i sa Željom.

U svoje ime im želim sve najbolje. Neću komentarisati utakmicu, ali ću se osvrnuti na jednu stvar. Prije utakmice smo dobijali razne informacije, pa nek je pojedinaca u ovoj državi stid i sramota. Danas smo demantovali dosta toga", rekao je Ćorić.

Treba istaći da je Ćorić i u najavi meča bio samouvjeren, mnogi su ismijali njegove riječi, ali na kraju je trener koji je hit sezone potvrdio svoje riječi.

"Kriza dođe, tako je i u puno većim klubovima. Mi ovu polusezonu igramo dobro, osam kola je iza nas, nismo se tome nadali. Želimo nastaviti niz, a četiri zadnje utakmice smo pod velikim pritiskom. Kruže svakakve priče, ali mi smo to demantovali, nadam se da ćemo demantovati i sutra. Nas samo zanima teren i sve ćemo učiniti da dobijemo.

Nekada lopta ne sluša, to je tako, ali momci su spremni i sve ćemo učiniti da slavimo", rekao je Ćorić dan prije meča.

Riječi je opravdao i Posušje nastavlja bit hit sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje već u srijedu gostuje kod lidera Borca, a danas se igraju preostala tri meča 27. kola Wwin lige. Široki Brijeg od 13:30 sati dočekuje Igman, od 16 sati igraju Sloga i Zrinjski, dok kolo se zatvara derbijem na Koševu.

Sarajevo od 20:45 sati dočekuje banjalučki Borac.

Top Komentari

Delegat
Bravo treneru a dosta njih treba da je sramota kako i kuda vode nas fudbal ili ti nogomet
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi