Posušje se bez problema obračunalo sa Laktašima, Pavković obradovao Ćorića
Težak teren je bio u Posušju FOTO: HŠK Posušje

Sigurna pobjeda domaćeg tima

Posušje se bez problema obračunalo sa Laktašima, Pavković obradovao Ćorića

S. Mlaćo

Nogometaši Posušja bez većih problema plasirali su u četvrtinu finala Kupa naše zemlje.

U prvoj zvaničnoj utakmici u 2024. godini Posušje je ugostilo ekipu Laktaša, tima iz Prve lige RS, te slavilo pobjedu 2:0.

Sve je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena kada je na semaforu pisalo 2:0 za premijerligaša sa Mokrog Doca.

Meč je sjajno počeo za domaće jer je Pavković već u prvoj minuti zatresao mrežu protivnika. Odmah je zaprijetio i Begić, ali ostalo je 1:0.

Domaći su diktirali tempo, gosti se teško snalazili po teškom terenu, pa je Kamenar u 23. minuti asistirao Pavkoviću, a ovaj pogodio za 2:0. Mogli su gosti do gola u 26. minuti, no dosta sreće imao je premijerligaš.

Oglasi

U 30. minuti Erick sjajno šutira, prečka spašava goste. Pred sami kraj prvog dijela gosti su zaprijetili preko Rozića i Kamenara, ali nije se rezultat mijenjao.

U nastavku bez puno uzbuđenja. Bilježimo tek u 68. minuti pokušaj Rozića, ali otišlo je to preko gola.

Mandić u 73. minuti izlazi na golmana Laktaša, no Knežević sjajno brani i spašava svoj tim. Pet minuta kasnije Brković šutira, Knežević opet na nivou. Bosančić je u sudijskoj nadoknadi imao veliku šansu za Laktaše iz slobodnog udarca, ali prečka je spasila gol Galića, a onda je i golman Posušja dobro reagovao.

Ostalo je 2:0 i Posušje je tako nastavilo sa dobrim igrama koje smo od tima Denisa Ćorića viđali i na pripremnim utakmicama. 

Žrijeb parova četvrtine finala Kupa naše zemlje je zakazan narednog utorka, a Posušje drugi dio sezone otvara narednog vikenda protiv FK Zvijezda 09. Radi se o veoma bitnom meču za opstanak za oba tima, pa će biti zanimljivo na Mokrom Docu.

Osmina finala Kupa BiH, jedna utakmica:

HŠK Posušje - FK Laktaši 2:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

HŠK Posušje: Galić, Bekavac, Rozić, Kamenar, Begić, Erick, Marić, Zvnoniir Begić, Maglica, Pavković i Lučić.

FK Laktaši: Knežević, Milić, Šikanjić, Škorić, Trivić, Ostojić, Petrović, Babić, Bosančić, Tešić i Dojčinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije