Poznati sastavi, ko će se radovati u Posušju?
Mokri Dolac je spreman, vrijeme sunčano FOTO: HŠK Posušje

Prvi meč 25. kola Wwin lige

Poznati sastavi, ko će se radovati u Posušju?

Samir Mlaćo

Prvi meč 25. kola Wwin lige naše zemlje od 13:30 sati u Posušju igraju Posušje i Tuzla City.

Posušju svakako pripada uloga favorita, ovaj tim je dobrim igrama stigao do borbe za Evropu, dok Tuzlaci vode bitku za opstanak. Nakon nedavnog poraza od Sarajevo došlo je do raskida saradnje sa trenerom Slavkom Petrovićem pa je ekipu ponovo preuzeo Adnan Osmanhodžić.

Da li će to Tuzlake probuditi ostaje da se vidi, no jasno je da će domaći pred svojim navijačima tražiti nova tri boda.

Treneri Denis Ćorić i Adnan Osmanhodžić imali su određenih problema sa igračkim kadrom, a sada su odredili početne postave:

HŠK Posušje: Galić, Lučić, Vrgoč, Marić, Stapić, Hanuljak, Begić, Kamenar, Rozić, Mandić, Boban.

FK Tuzla City: Abdulahović, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Šukilović, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Hodžić, Kobiljar, Ćosić.

Oglasi

"Dolazi nam ekipa koja posjeduje ogroman kvalitet i sigurno da ovo stanje na tabeli nije mjerilo njihove vrijednosti. Mi želimo nastaviti pobjedonosni niz i sve ćemo učiniti da izađemo kao pobjednici. Neće biti lako, a sutra neće nastupiti Maglica, dok je par igrača rovito.

Vraćaju nam se Kamenar i Pavković, dečki su puni samopouzdanja i vjerujem da ćemo na kraju izaći kao pobjednici", rekao je Ćorić.

"Čeka nas teška utakmica, ali nadam se da ćemo biti pravi i upisati tri boda", rekao je iskusni napadač Boban.

I Osmanhodžić ima problema sa kadrom, očekuju se i neke promjene, a iz ekipe bi mogao 'ispasti' golman Lolić koji se nije proslavio u posljednje vrijeme.

Meč na Mokrom Docu jedan od posljednjih za Posušje u ovom dijelu sezone u svom domu jer će uskoro početi uređenja travnjaka i Posušje će preseliti u Tomislavgrad.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu će danas dijeliti Josip Martinović iz Čapljine, a pomoćnici su mu Tarik Mulasmajić iz Tešnja i Enes Đozić iz sarajeva. Četvrti sudija je Mateo Musa iz Čitluka, čovjek koji je bio u centru pažnje zbog prekida meča Sarajeva i Borca u Kupu naše zemlje.

Domaći su bili razočarani suđenjem Muse i odlučili su napustiti teren, te je Borac slavio službenim rezultatom 3:0.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jakako
Hajmo Cityyyyyy
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi