Posušje želi nastaviti sjajni niz, Sarajevo ne želi ponoviti posljednji meč sa Igmanom
Sarajevo i Igman nedavno su remizirali (2:2)

Danas na programu dva meča 25. kola Wwin lige

Posušje želi nastaviti sjajni niz, Sarajevo ne želi ponoviti posljednji meč sa Igmanom

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Prvenstvo u Wwin ligi naše zemlje nastavlja se danas.

Danas su na programu dvije utakmice 25.kola, a program počinje u Posušju gdje Posušje dočekuje Tuzlu City od 13:30 sati. Posušje je jedina neporažena momčad u prvenstvu u drugom dijelu sezone, te sigurno i danas izabranici Denisa Ćorića žele nastaviti pobjedonosni niz.

Jučer su trener Ćorić te iskusni Gabrijel Boban pozvali navijače na podršku.

"Dolazi nam ekipa koja posjeduje ogroman kvalitet i sigurno da ovo stanje na tabeli nije mjerilo njihove vrijednosti. Mi želimo nastaviti pobjedonosni niz i sve ćemo učiniti da izađemo kao pobjednici. Neće biti lako, a sutra neće nastupiti Maglica, dok je par igrača rovito.

Vraćaju nam se Kamenar i Pavković, dečki su puni samopouzdanja i vjerujem da ćemo na kraju izaći kao pobjednici", rekao je Ćorić.

"Čeka nas teška utakmica, ali nadam se da ćemo biti pravi i upisati tri boda", rekao je iskusni napadač Boban.

Oglasi

Tuzlaci su u međuvremenu ostali bez trenera, Slavko Petrović se razišao sa ovim klubom, pa će ekipu predvoditi Adnan Osmanhodžić.

I Osmanhodžić ima problema sa kadrom, očekuju se i neke promjene, a iz ekipe bi mogao 'ispasti' golman Lolić koji se nije proslavio u posljednje vrijeme.

Od 20:45 na Koševu igraju Sarajevo i Igman. Nedavno su dva tima odmjerila snage, a bilo je 2:2, iako su gosti do same završnice vodili 2:0. Sarajevo se uspjelo vratiti u meč, te na kraju bilo blizu pobjede.

Sada vjeruju bordo momci da mogu obradovati vjerne navijače.

"Mirno i fokusirano je prošao ovaj tjedan. Sada dočekujemo Igman, igrali smo nedavno i dobro se poznaujemo. Bilo je dobrih stvari tada, ali rezultat nas nije zadovoljio. Sada želimo da se radujemo, a kvalitet smo pokazali u Tuzli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U lijepo atmosferi dočekujemo naredni meč. Što se tiče Igmana, ima dosta igrača koji igraju sa posebnim motivom i žarom, kompaktni su. Vjerujem da ćemo i jedni i drugi ponoviti dobar meč i da će naši navijači doći na svoje. Ima još mnogo utakmica do kraja, te mislim da mi imamo još mnogo toga za pokazati", rekao je jučer trener Sarajeva Simon Rožman.

Kod Igmana neće biti sjajnog golmana Aldina Ćemana, te veziste Armina Bešagića, a Edis Mulalić vjeruje da otvorenom igrom Igman ponovo može ostati neporažen.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti