Ćorić: Momcima skidam kapu; Jagodić: Nije sramota izgubiti od Posušja
FOTO/VIDEO: K. Dedić

Press konferencija nakon utakmice u Posušju

Ćorić: Momcima skidam kapu; Jagodić: Nije sramota izgubiti od Posušja

Haris Zilić

Fudbalska ljepotica odigrana je na Mokrom Docu u Posušju u prvoj utakmici četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Posušje je savladalo Slogu Meridian rezultatom 3:2, a u revanšu za 14 dana koji se igra u Modriči, sigurno će biti dosta uzbuđenja.

Po završetku utakmice održana je i zvanična press konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri oba tima, Denis Ćorić i Vlado Jagodić.

"Čestitam ekipama, jedna ljepotica, zbog ovog i gledatelji dolaze na tribine. Momcima čestitam, skidam kapu, imali smo iscrpljujuću utatmicu, nismo energetski bili dobri, Sloga nas je kaznila", rekao je trener Posušja Denis Ćorić i dodao:

"Igrači koji su ušli sa klupe oni su ti koji su vukli ove momke. Evo na kraju strašan gol dečka koji radi fenomenalno i sve mu se vrati. Sada ide utakmica protiv Veleža, svi znamo ko je i šta je Velež. Zahvaljujem se navijačima oni su bili naš 12. igrač, pozivam ih da dođu u nedjelju."

Nakon toga riječ je imao i trener dobojskog tima Vlado Jagodić koji je imao malo duže izlaganje.

"Čestitam kolegi na pobjedi i ekipi Posušja, ovo je tek jedno poluvrijeme, ide revanš za 14 dana. Imali smo želju da pokušamo već u prvoj utakmici napraviti rezultat koji bi nam odgovarao u revanšu", rekao je Jagodić i nastavio:

"Posušje je izuzetna ekipa, veoma nezgodna ekipa. Kada postignete dva gola u gostima onda nešto očekujete, ali evo mi nismo imali igru koja je odgovarala cijeloj situaciji. Gledali smo da kaznimo slabije strane protivnika."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prokomentarisao je i primljen pogodak u samom finišu utakmice.

"Teško je kad primite gol u 94. minut, ali mislim da je utakmica išla prema remiju, što bi bio idealan rezultat za nas. Sada ide draž revanša. Mi igramo novu utakmicu u prvenstvu za tri dana, moramo se spremiti. Rekao sam momcima da nije sramota izgubiti od Posušja, momak je postigao sjajan gol i svaka mu čast. Mnogo smo grešaka napravili u zadnjoj liniji, idemo dalje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti