Zrinjski se konačno vraća u Premijer ligu, ali nije moglo bez promjena

Plemići zakazali ligaški duel

Zrinjski se konačno vraća u Premijer ligu, ali nije moglo bez promjena · Saznajemo

Admin Čaušević

Zrinjski je propustio uvodna tri kola Premijer lige te se potpuno fokusirao na nastup u Evropi što bi na kraju moglo donijeti rezultat kakav se u bh. fudbalu čeka decenijama.

Nakon demonstracije sile protiv Bredbalika i pobjede 6:2 u prvom meču 3. prektkola Europa lige Zrinjski je veoma blizu plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige.

Ukoliko eliminištu prvaka Islanda Zrinjski će igrati u play-offu Europa lige, a eliminacija u toj fazi kvalifikacija značila bi plasman u Konferencijsku ligu.

Popularni Plemići su odgodili mečeve prva tri kola, a na premijerligaške terene vraćaju se u 4. kolu kada će za rivala imati novajliju GOŠK.

Kako SportSport.ba saznaje već je zakazan i termin tog duela, ali nije moglo bez određenih promjena jer su Gabeljani izašli u susret Mostarcima.

Oglasi

Naime, Zrinjski i GOŠK su zamijenili domaćinstva pa će se tako njihov duel 4. kola igrati u nedjelju, 20. augusta, a meč na stadionu Pod bijelim brijegom bi trebao početi u 20 sati.

Do sada je bh. prvak odgodio tri meča Premijer lige. U pitanju su domaći dueli protiv Posušja i Veleža te gostovanje Tuzla Cityju.

S obzirom na vrlo izvjesni plasman u grupnu fazu jasno je da Plemiće očekuje itekako zgusnut raspored u jesenjem dijelu i praktično konstantno igranje u ritmu "srijeda-subota".

Olakšica u slučaju plasmana u grupe je i ta da je iz UEFA-e stiglo zeleno svjetlo da se utakmice grupne faze mogu igrati u Mostaru što je svakako briga manje za čelnike bh. prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, do sada se uopšte ne pominju mogući datumi odigravanja zaostalih utakmica, a više informacija bi trebalo biti poznato kada Plemići saznaju svoj evropskih kalendar.

Podsjećanja radi, ukoliko eliminišu Bredbalik, igrači Zrinjskog će u play-offu za Europa ligu igrati protiv austrijskog LASK-a.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
sad da vidimo kako će velikan igrati protiv miševa iz premjer lige.
5 4
TurgutBayraktar
Ovo treba pod hitnonoromineniti dje se odgafjaju tekme zato sto s eigra neka tekma u avropi jer je to znak lose kondicije i sve sto ide stim Treba isto tako imati dugu klupu koja je dovoljno dobra da barem polovina ofigra ligasku tekmu umjesto ofgadjanja tekmi ovo je za sve bos klubove ne samo Zrinjski
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije