Uskoro radovi na uređenju travnjaka još jednog člana Wwin lige
Sa duela Posušje - Široki Brijeg

Sele u Tomislavgrad u završnici sezone

Uskoro radovi na uređenju travnjaka još jednog člana Wwin lige

S. Mlaćo

Dok traju radovi na uređenju travnjaka u domu FK Sloga Doboj i NK Široki Brijeg, pripreme se prave za uređenje još jednog nogometnog terena u našoj zemlji.

Radi se o Mokrom Docu, domu HŠK Posušje. Teren u Posušju je u sve težem stanju iz kola u kolo, pa će sada biti postavljena hibridna trava, što će sigurno mnogo značiti za samu ligu.

Kako nam je potvrđeno iz HŠK Posušje, očekuje se da Posušje odigra domaće susrete sa Tuzlom City, Željezničarom i Zrinjskim, a zatim će preseliti u Tomislavgrad.

U Tomislavgradu je zaista teren u sjajnom stanju, a tu domaće utakmice igra istoimeni domaćin, član Prve lige FBiH. Vrlo rijetko tokom ljetne pauze brojni klubovi igraju prijateljske utakmice na istom stadionu.

U Posušju su mnogo uložili u infrastrukturu, te se imaju čime pohvaliti. Omladinske selekcije imaju sjajan pomoćni teren sa umjetnom travom, a tu nerijetko treniraju i seniori.

Oglasi

Stadion ima i reflektore, pa Posušje igra i noćne utakmice, te se ima čime pohvaliti kada je posjeta u pitanju. Tako je derbi sa Širokim Brijegom u prošlom kolu pratilo više od pet hiljada navijača.

Sve je proteklo bez incidenata i zaista je Posušje sredina za primjer u svakom smislu.

Imaju se čime pohvaliti i treneri te nogometaši s obzirom da je ovaj klub već osigurao opstanak. Trenutno su na šestom mjestu, te nije isključeno da se uključe u borbu za Evropu, iako će to realno biti veoma teško.

Posušje će tako dobiti i sjajan travnjak, a sve bi trebalo biti gotovo tokom ljetne pauze u prvenstvu, te ćemo već od prvog kola naredne sezone Wwin lige utakmice sa Mokrog Doca gledati u novom ruhu.

U Doboju završni radovi

Navode iz Sloge da sve protiče prema planu, te da projekat NS BiH o postavljanju hibridnog terena ulazi u završnu fazu.

Navode također da je počelo postavljanje grijača na terenu, a već naredne sedmice planirano je i postavljanje trave. Stope i ankeri za reflektore su postavljeni i kreće se sa završnim radovima na istim, te će Sloga moći igrati i utakmice u noćnom terminu.

Treba istaći da Sloga trenutno domaće susrete igra u Modriči.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče ovog velikog projekta NS BiH, preostalo je još da se urede tereni u Konjicu i Gabeli, a sve zavisi i ko će naredne sezone nastupati u elitnom rangu bh. nogometa. Glavni kandidat su iz Prve lige FBiH FK Sloboda, te iz Prve lige RS Radnik iz Bijeljine.

Top Komentari

RASanticeva
Kako će Sloboda čekat uređenje stadiona kad je Tušanj već urađen?
0 0
user1684265579
Igman ceka zalosno kao grad konjic ovo je sansa da urade travnjak i izgrade jos jednu trbinu jer realno i Velez i Sarajevo zaljeznicar Zrinjski svaku utakmicu u konjicu mogu dovest 1000-2000 svojih navijaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi