U Posušju žale zbog rezultata u Čitluku, a onda hrabra izjava pred okršaj protiv Sarajeva

Karačić i Babić otkrili utiske

U Posušju žale zbog rezultata u Čitluku, a onda hrabra izjava pred okršaj protiv Sarajeva

Endin Čaušević

Fudbaleri Posušja danas su remizirali u gostima protiv Širokog Brijega (1:1) u meču 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a iz tabora ovog tima su jasno poručili nakon meča da žale što ne nose puni plijen na Mokri Dolac.

Posušje je danas odigralo veoma dobru utakmicu u Čitluku protiv domaćina Širokog, no na kraju je utakmica završena rezultatom 1:1.

U taboru gostujućeg tima bili su vidno nezadovoljni što nisu došli do pobjede s obzirom na propuštene prilike, posebno u prvom poluvremenu.

Prvi pred kameru stao je trener Branko Karačić koji je otkrio svoje utiske.

"Mislim da smo prvo poluvrijeme jako dobro izgledali na terenu, mislim da smo trebali otići na odmor s još većom razlikom u našu koristi. Na našu nesreću nismo realizovali sve te šanse koje smo imali. U drugom dijelu smo vjerovali da možemo ponoviti igru, ali u prvih 15 minuta nikako nismo mogli da stabilizujemo pas igru, Široki je to iskoristio i iz polušanse dali su gol. Nismo u drugom dijelu djelovali kao u prvom, ali pokazali smo da smo došli ovdje po pobjedu i da se revanširamo Širokom", izjavio je Karačić.

Nakon Karačića svoje utiske otkrio je Andro Babić koji je poručio jasno da je Posušje bilo bolje i da ostaje žal što ovaj tim nije došao do pobjede, te je poslao i jasnu poruku pred okršaj protiv Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na kraju 1:1. Široki je bolje otvorio utakmicu i bio bolji u tih 15 minuta, ali kasnije mislim da smo mi u potpunosti kontrolisali meč. Mislim da smo u tim momentima trebali da riješimo utakmicu da odem na dva-tri gola prednosti, ali nažalost nismo. Mislim da smo bili apsolutno bolja ekipa i da smo pokazali da želimo pobjedu. Drugo poluvrijeme Široki nas je pritisnuo i nažalost primili smo taj nesretan gol. Nakon toga smo mi bilo bolji, ali na kraju 1:1. Žalimo za pobjedom jer smo je htjeli, ali idemo dalje i vjerujemo da već protiv Sarajeva možemo doći do tri boda na svom stadionu", rekao je Babić.

Utakmica Posušja i Sarajeva igra se iduće sedmice u okviru 14. kola, a termin meča bit će poznat u narednim danima.

Top Komentari

Muho
Bratska štella protiv gluppih moslemmana ! Aferim skuttori samo ne znam dokle cete? Treba lopte izbušiti a ligu motačama rasturiti ovo je gore od lakrdije ! FUJ FUJ FUJ
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije