Revija promašaja, crveni karton i remi Širokog Brijega i Posušja u Čitluku
Foto: K. Dedić

Meč 13. kola Premijer lige

Revija promašaja, crveni karton i remi Širokog Brijega i Posušja u Čitluku

Endin Čaušević

Široki Brijeg i Posušje remizirali su danas u Čitluku rezultatom 1:1 u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posušje je dosta bolje otvorilo utakmicu i bilo bolje u prvom poluvremenu. Gosti su zaprijetili već u trećoj minuti kada je pokušao Lučić, ali je njegov pokušaj izblokiran u posljednji trenutak.

Već u narednoj minuti na drugoj strani u šansi je bio Chinedu čiji udarac je odbranio golman gostujućeg tima.

U 16. minuti Rozić ubacuje loptu u kazneni prostor nakon čega jedan igrač Širokog čisti loptu, gosti su tražili penal smatrajući da je bilo igranja rukom, ali se glavni sudija nije oglašavao u ovoj situaciji.

Posušje prijeti tri minuta kasnije. Odličan udarac Mandića, ali je golman Širokog to sjajno odbranio. Isti igrač bio je u prilici i minutu kasnije kada je Posušje krenulo u kontru, no Mandić na kraju loše šutira.

Međutim, u 23. minuti nije bilo spasa za Široki. U centru pažnje našao se Kamenar koji fantastično pogađa iz slobodnog udarca za vodstvo Posušja rezultatom 1:0.

Oglasi

Dvije minute kasnije gosti su mogli udvostručiti prednost jer je Mandić bio u šansi i iz dobre pozicije pogodio je stativu.

U finišu prvog poluvremena nova šansa za goste. Ponovo je u akciji bio Mandić koji šutira glavom, a lopta ide tik pored gola Širokog Brijega koji je bio neprepoznatljiv u prvom poluvremenu. Posušje prijeti i u 45. minuti preko Rozića, no ostaje 0:1.

U drugom poluvremenu Široki je igrao dosta bolje. Domaći tim krenio je ofanzivno, a prvu šansu bilježimo u 50. minuti kada je pokušao Lukić koji nije s pet metara uspio da pogodi zbog lošeg terena.

Tri minute kasnije Posušje traži penal. U kaznenom prostoru domaćih pao je Begić, ali sudije je odmahnuo rukama i pokazao da se meč nastavi.

Široki je uspio u 62. minuti da poravna na 1:1, ali je pogodak poništen zbog prekršaja nad Kolićem. No, samo minut kasnije Široki je zaista poravnao na 1:1.

Oglasi

Kpan je odlično pogodio sa nekih 15-tak metara udaljenost mrežu Posušja i vratio Široki u meč. No, kada je Široki krenuo po preokret "presjekao" ih je crveni karton Lukića nakon bizarne situacije koju smo vidjeli.

Lukić je napucao loptu u reklame, a sudija mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton i put ka svlačionici na šok i nevjericu igrača Širokog.

Nakon toga Posušje je ponovo bilo opasnije. U 77. minuti ponovo pokušava Mandić s 10-tak metara, ali za igrača Posušja kao da je gol danas bio začaran jer ni ovaj put nije pogodio mrežu Širokog.

Gosti su imali pritisak do samog kraja i pokušavali da dođu do tri boda. Igrači Posušja su u 90. minuti tražili ponovo penal smatrajući da je neko od igrača Širokog igrao rukom, no sudija je ponovo samo odmahnuo rukama. 

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je na semaforu ostalo 1:1.

Oglasi

Premijer liga, 13. kolo:

Široki Brijeg - Posušje 1:1

NK Široki Brijeg: Tomić, Pranjić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Kpan, Lukić, Mamić, Musa, Dadić, Tomić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Kolić, Vrgoč, Rozić, Kamenar, Mandić, Begić, Marques, Marić, Maglica, Babić, Lučić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Uše na aparatima!
1 0
SamoSiroki
Široki široki teče mojim venama
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije