Balajić: Sramota, da ne kažem neku grublju riječ

Posušaci se obrukali na Koševu

Balajić: Sramota, da ne kažem neku grublju riječ

Edmir Škorić

Trener Posušja Stipe Balajić teško je prihvatio sramotan poraz od Sarajeva na Koševu rezultatom 6:0.

Sarajevo je svakako bilo favorit, no ni Balajić ni bilo ko u Posušju nije očekivao da će se kući vratiti sa šest komada u mreži.

"Šta reći? Sve je suvišno nakon ove utakmice. Jedna sramota za mene, da ne kažem još grublju riječ. Ovkao nešto u trenerskoj karijeri još nisam doživio. Pripremali smo se za Sarajevo kao i za sve druge rivale, analizirali, pretpostavljali da će krenuti furiozno kako uvijek krenu prvih 15-ak minuta. Dobili smo gol u trenutku kada smo imali igrača manje. Jurili smo bezglavo nakon tog crvenog kartona. Svaku našu grešku su koristili. Davali smo im lopte i oni bi brzo izašli u kontru ili polukontru", rekao je Balajić dodavši:

"Svi do jednoga su igrači podbacili. Kada svi podbace, preuzimam krivicu na sebe. Očito su bili opijeni slavom ovih zadnjih par utakmica gdje smo zaista dobro izgledali kao momčad. Na meni je bilo da to nešto promijenim. Kada svi podbace, normalno da je trener kriv".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Od šest golova, pet smo gubili loptu na centru, na našoj polovici. Sarajevo ima kvalitetu u napadačkom dijelu, tako da je moglo lako da kazni sve naše greške", dodao je.

Posušje je odmah iznad opasne zone i ako nastavi igrati kao danas, moglo bi se naći u kritičnoj situaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi