Bh. premijerligaš radi velike stvari: Moderni uslovi i za omladince uskoro su stvarnost

Mnogo su napredovali, ali na tome ne žele stati

Bh. premijerligaš radi velike stvari: Moderni uslovi i za omladince uskoro su stvarnost

I dok većina premijerligaša muči probleme sa infrastrukturom, tačnije za uslovima za treniranje, u Hercegovini jedan klub radi velike stvari.

HŠK Posušje je stabilan prvoligaš, nakon što je ne tako davno bio član Druge lige Jug. Išlo se korak po korak, stigla je i titula u Prvoj ligi FBiH, a zatim i povratak u elitni rang bh. nogometu.

Nije se stalo na tome, pa je navijačima obećano da će na Mokrom Docu uskoro se igrati utakmice u noćnom terminu. I to su ispunili čelnici Posušja, pa ne čudi sjajna posjeta na svakom domaćem meču Bobana, Kamenara i društva.

Sada sa Mokrog Doca potvrdili nove radove. Ovaj put radi se o pomoćnom terenu koji koriste omladince.

"Upravo je krenulo šivanje podloge na pomoćnom terenu stadiona Mokri Dolac. Više od 350 djece uskoro će moći koristiti jedan od najmodernijih nogometnih terena u BiH s umjetnom podlogom", objavili su sa Mokrog Doca.

Oglasi

Zaista potez za svaku pohvalu. Još jedan u nizu čelnika Posušja i jedne male sredine koja pokazuje pozitivan primjer odnosa prema klubu.

Klubu koji je 'stoji' stabilno, a istovremeno napreduje u svim segmentima.

Sada je posao dodatno olakšan i za omladince koji postižu kvalitetne rezultate i sanjaju da će jednog dana istrčati pred prepuni Mokri Dolac i slaviti velike pobjede.

HŠK Posušje je trenutno na osmom mjestu Premijer lige sa 14 osvojenih bodova. Izabranici Branka Karačića u prošlom kolu remizirali su protiv GOŠK-a (0:0), a sada ih očekuje novi domaći meč.

Rival je aktuelni prvak Zrinjski i sigurno će tribine Mokrog Doca sigurno biti kvalitetno ispunjene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja. 18:40. 🤭 #samoposusje #hskp

Posted by HŠK Posušje on Tuesday, October 24, 2023

Meč se igra u nedjelju od 18:40 sati, a pravdu će dijeliti Ermin Sivac iz Zenice. Pomoćnici su Emir Zahiragić, te Moamer Čaušević. Četvrti sudija je Admir Musić, svi iz Sarajeva.

Top Komentari

Frane
Hoće to kad su ti najveće lokalne tvrtke od domaćih ljudi, a ne ko u Zenici i Sarajevu neke strane kabadahije koje boli k šta će biti s Čelikom, Željom, što truju ljude i što ih koriste kao jeftinu radnu snagu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi