HŠK Posušje zatražio dozvolu Saveza za povratak publike na tribine

Tim sa Mokrog Doca poslao zahtjev

HŠK Posušje zatražio dozvolu Saveza za povratak publike na tribine

M. Šljivak

Krizni štab Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona donio je nedavno odluku da na sportskim događajima u ovom kantonu može prisustvovati određeni broj navijača.

Štab je odlučio da se u zatvorenim objektima može popuniti svako treće mjesto za sjedenje, dok je na otvorenom prostoru omogućeno popunjavanje svakog drugog mjesta.

Naravno, obavezne su maske i donijeta je odluka o zabrani prisustva gostujućih navijača.

HŠK Posušje je zbog toga od NSFBiH zatražio je da mu se dopusti popunjavanje barem 10 posto kapaciteta stadiona Mokri Dolac u narednoj polusezoni u Prvoj ligi FBiH. Poslan je dopis na adresu Saveza i svi se nadaju pozitivnom odgovoru u ovom slučaju.

Sve druge institucije odobrile su timu sa Mokrog Doca povratak dijela publike, pa su se iz ovog kluba odlučili zatražiti i od Saveza da im omoguće isto.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti NSFBiH, ali svakako da bi povratak publike na stadion godio apsolutno svima, posebno igračima.

Posušje je nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije BiH vodeće na tabeli sa 31 osvojenim bodom.

Top Komentari

Ljubiteljseoskihliga
Ako je proglašeno izvanredno stanje, zar nije onda štab civilne zaštite glavni?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi