Posušju bod na Tušnju, Šuti nove pohvale: Na Mokrom Docu zadovoljno trljaju ruke
FOTO: HŠK Posušje

Mladi defanzivac opravdao očekivanja

Posušju bod na Tušnju, Šuti nove pohvale: Na Mokrom Docu zadovoljno trljaju ruke

Samir Mlaćo

Hrabrom igrom nogometaši Posušja došli su do vrijednog boda protiv tuzlanske Slobode jučer na Tušnju.

Bilo je 1:1, a gosti su itekako zadovoljni.

Uspjeli su izabranici Stipe Balajića zaustaviti efikasni napad Slobode na samo jednom pogotku, a velike zasluge za to pripadaju i mladom defanzivcu Rijadu Šuti.

Šuta je sa 19 godina otkrovljenje kluba sa Mokrog Doca u proteklim kolima.

Pružio je sjajnu partiju protiv Zrinjskog, ali i protiv Radnika, te jučer Slobode, te će gotovo sigurno naći svoje mjesto u idealnom timu 10. kola.

Sa 19 godina potvrdio je svoj potencijal i očekivati je da će ostati standardan u redovima povratnika u Premijer ligu.

Oglasi

Jučer je kvalitetnom partijom 'pokupio' brojne pohvale, a posebno vrijedi istaći smirenost u igri koju je pokazao kao jedan od najmlađih igrača u Premijer ligi.

Ove sezone Šuta je upisao ukupno 295 minuta, a na Mokri Dolac stigao je iz Zrinjskog.

I sam ističe zadovoljstvo igrama, te je posebno sretan zbog boda osvojenog na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada ga sa saigračima čeka novi izazov, a zove se NK Široki Brijeg. Taj meč igra se u nedjelju pred vjerovatno prepunim stadionom u Posušju.

Nije tajna da se Šuta nalazi i na radaru selektora mlade reprezentacije naše zemlje Slobodana Starčevića, pa bi na Mokri Dolac ubrzo mogao doći i poziv iz NS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi