Kolo je počelo neslavno, sarajevski derbi danas u centru pažnje

Zrinjski i Tuzla City na gostujućim ispitima

Kolo je počelo neslavno, sarajevski derbi danas u centru pažnje

S. Mlaćo

Neslavno je počelo 10. kolo Premijer lige.

Sloboda i Posušje su remizirali (1:1), a susret između Veleža i Borca je prekinut nakon drugog pogotka gostiju u 82. minuti.

Tada su na teren utrčali domaći navijači nezadovoljni suđenjem Sabrije Topalovića i meč je prekinut.

Nije nastavljen, te će Borac slaviti za zelenim stolom 3:0.

Dnas se igraju prestali susreti ovog kola, a u centru pažnje je sarajevski vječiti derbi.

Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase od 20:30 sati dočekuje FK Željezničar.

Oglasi

"Velika utakmica je ispred nas. Idemo na pobjedu. Svi znamo kakve igrače ima Sarajevo. Sa nestrpljenjem očekujemo utakmicu", rekao je šef struke FK Željezničar Tomislav Ivković i dodao:

"Od prvog dana se puno toga nije promijenilo. Zdunića i Crnčevića plaćaju matični klubovi. U Sarajevo je došlo desetak igrača, ali to je tim koji ima dvije ekipe. Oni imaju problem kako ubaciti kvalitetne igrače da naprave taj pravi tim. Naša prednost je što imamo standardnost, manje više igra nam ista ekipa. Derbi kao derbi u ovakvim utakmicama sve je moguće."

U bordo timu su razočarani nakon poraza od Leotara, no sada se na najbolji način žele iskupiti svojim navijačima. Goran Sablić je zračio optimizmom.

Sutra je posebna utakmica, gradski derbi sa Željom. Što se tiče pripreme i stanja ekipe, svi su spremni i dobra je atmosfera pred meč. Spremno čekamo ovaj susret", rekao je Sablić na početku jučerašnje press konferencije i nastavio.

"Nakon utakmice s Leotarom pričali smo, nije nam bila najugodnija situacija kada uzmete otvaranje ove sezone i naš neki uspjeh na domaćem terenu. Uspješniji smo na gostovanju nego u prethodnoj sezoni i mi svakako želimo i motivisani smo da to promijenimo. Imamo kvalitet u ekipi i iz sedmice u sedmicu dobijamo više resursa od igrača i očekujem da sutra ekipa bude bolja i agresivnija. Vrijeme je da pokažemo potencijal".

"Svaka utakmica je nova prilika i nosi tri boda. Derbiji su uvijek posebni, ali s druge strane u pripremi utakmice za mene nema posebne razlike. Respektujemo Želju kao i ostale ekipe, ali što je za nas najbitnije jeste da pokažemo više odlučnosti i vjere u sebe. Ako 50% kvaliteta pokažemo na utakmici kao na treningu bilo bi dovoljno. Ljuti smo na sami sebe jer ovi rezultati na domaćem terenu nisu realno stanje za naš kvalitet".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U derbiju donjeg dijela tabele Leotar na krilima pobjede nad Sarajevom dočekuje Rudar iz Prijedora, dok će uzbudljivo biti i na Pecari gdje Široki dočekuje lidera Tuzlu City.

Radnik će prvu pobjedu u novoj sezoni tražiti protiv favorizovanog Zrinjskog.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi