Hladno pivo i Sinan Sakić uvertira su za ludu mostarsku noć

Prvaci BiH su u Mostar krenuli uz pjesmu

Hladno pivo i Sinan Sakić uvertira su za ludu mostarsku noć

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski je danas u Posušju na stadionu Mokri dolac proslavio osmi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Pogocima Nemanje Bilbije Zirnjski je slavio sa 2:0 u Posušju, te četiri kola prije kraja postao novi - stari prvak naše zemlje.

Za tim iz Mostara to je bila ukupno osma titula i rekorderi su po tome, ali imaju priliku da ovu sezonu odrade na najbolji mogući način jer im slijedi finale Kupa protiv Veleža. Plemići za sada imaju jedan trofej u Kupu i svakako će htjeti dodati još jedan u svoje vetrine.

U međuvremenu, slavlje i dalje traje. Počelo je u Posušju, pa se preselilo u Mostar. Posebnim majicama su proslavili titulu, a onda u autobusu nastavili slavlje uz hit pokojnog folk pjevača Sinana Sakića.

“Samo minut dva”, pjesma je kojom su se dobro zabavljali, a glavnu ulogu u 'raspjevanom orkestru' imao je iskusni defanzivac Slobodan Jakovljević.

U ostatku prvenstva će nogometaši mostarskog ponosa biti rasterećeni, a naredni meč igraju sa Slobodom, kojoj uslovno rečeno "gori pod nogama", dok će Zrinjski bez imperativa odigrati i taj i preostala tri ligaška meča.

Krunoslav Rendulić sjajno je vodio Zrinjski otkako je naslijedio Sergeja Jakirovića, a nakon meča u Posušju je kazao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Mi uvijek idemo na pobjedu, a prvo poluvrijeme to nije bilo bajno. Posložili smo se na poluvremenu i zaigrali kako znamo. Nedostajalo nam je pet – šest igrača, ali zamjene treba pohvaliti. Čestitam svima na tituli. Čestitam ljudima iz zavjese koji predano i marljivo rade, a tu mislim na doktore, čistačice, fizioterapeute, ljude koje održavaju teren...“, rekao je Rendulić.

U Mostaru večeras kreće veliko slavlje nove titule i satima će to trajati, a igrači su uvertiru napravili već u autobusu po povratku kući.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ne pise se POKOJNI nego RAHMETLI Sinan Sakic glupane!
1 4
rauber_bh
Koji seljakluk od pjesme.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije