Remi Zrinjskog i Hajduka uz dosta uzbuđenja i ispunjen stadion
Zanimljiv meč vidjela je publika u Mostaru

Prijateljski meč dobro je došao za oba tima

Remi Zrinjskog i Hajduka uz dosta uzbuđenja i ispunjen stadion

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

Reprezentativnu pauzu Zrinjski i Hajduk su iskoristili za međusobni duel u Mostaru. Sasvim očekivano, dolazak Hajduka privukao je veliku pažnju, pa je na stadionu Pod Bijelim brijegom prisutno bilo više od osam hiljada navijača.

Vidjeli smo kvalitetnu predstavu, a na kraju je završilo 1:1, što je i realan ishod ovog meča.

Zrinjski je poveo već u trećoj minuti kada nakon kornera Mario Ćuže trese mrežu Splićana. Nakon toga prijeti i Kiš, no lopta ide pored gola gostiju. U 11. minuti uzvraća Krovinović, no, šutira preko gola Marića.

Dvije minute kasnije bilo je 1:1. Kombinovali su Krovinović i Kalinić, ovaj drugi se najbolje snalazi i posprema loptu iza leđa golmana Zrinjskog.

U 27. minuti kontra Plemića, Ćuže upošljava Mulahusejnovića, ovaj šutira pored gola. Pet minuta kasnije gužva pred golom gostiju, domaći traže igranje rukom i penal, no sudija Martinović iz Čapljine se nije oglasio.

U 44. minuti Zrinjski je ponovo zatresao mrežu Hajduka, no signaliziran je ofsajd jer se u nedozvoljenoj poziciji našao Mario Ćuže.

Oglasi

U nastavku dosta promjena u oba tima, a u 50. minuti Šunjić šutira glavom preko gola Hajduka. Pet minuta kasnije dobra akcija Hajduka, lopta je otišla u prostor za Krovinovića, no nije je uspio stići i propala je dobra šansa za goste.

Dvadeset minuta prije kraja dobar pokušaj Jukića, ali ide to visoko preko gola Hajduka. Hajduk je nakon toga bio bolji rival, imao posjed i jasno se vidjelo da Splićani kreću po pobjedu.

U 74. minuti nakon prekida dosta sreće za Zrinjski jer se zatresla i stativa, te je golman Karačić imao dosta sreće. Zrinjski je uzvratio u 79. mnuti preko Lukanića, ali loše je šutirao lijevom nogom i ide to pored lijeve stative gola gostiju.

Do kraja bez uzbuđenja, a kod gostiju šansu su dobili i pojedini juniori.

Oglasi

Zrinjski se sada okreće obavezama u prvenstvu. Plemiće već narednog vikenda očekuju derbi sa liderom Borcem, dok Hajduk u samo pet dana igra dva derbija protiv Dinama. Prvi je u prvenstvu, a drugi u Kupu, oba puta na Poljudu.

Prijateljski meč u Mostaru:

HŠK Zrinjski - HNK Hajduk 1:1

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Šunjić, Barišić, Corda, Bradarić, Savić, Kiš, Ćuže, Malekinušić, Mulahusejnović.

HNK Hajduk: Kalinić, Ofoe, Kalinić, Moufi, Pukštaš, Krovinović, Mikanović, Hrgović, Brekalo, Sahiti, Fereira.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
kamo sreće da sve utakmice završavaju kao ova večeras ili ona između posušja i širokog. djeca na terenum frcaju selfiji, autogrami, dresovi ..., a ne napadima na nogometaše, topovskim udarima, oštećenim sjedalicama i sl.
2 3
BosanskaSvedska
Gospa je bila u Var sobi!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi