Gospodski maniri Jakirovića: Izvinjavam se gostima, kolega je neprimjereno reagovao

Vruće je bilo poslije gola Plemića

Gospodski maniri Jakirovića: Izvinjavam se gostima, kolega je neprimjereno reagovao

S. Mlaćo
Derbi 6. kola Premijer lige sinoć je ispunio očekivanja u Mostaru.

Zrinjski i Tuzla City su podijelili bodove, bilo je 1:1. Gosti su vodili do pred sami kraj, da bi Plemići ipak stigli do boda.

Igralo se duže od 100 minuta, a nakon gola domaćeg tima, nastao je haos pored klupa. Provokacije nisu izostale, pa je bilo dosta 'vruće'.

Posla je bilo i za redare. Šef struke Zrinjskog Sergej Jakirović govorio je o incidentu i pokazao gospodske manire. Jakirović je uputio izvinjenje gostima iz Tuzle.

Crveni karton je tada dobio Jakirovićev pomoćnik Marko Salatović, ali i trener u stručnom štabu Tuzlaka Selver Ahmetović.

“Bilo je tenzija, izvinjavam se Tuzli City. Moj kolega je vjerovatno neprimjereno reagovao, ali to je sve u afektu, u želji za bodovima. Ja i Husref smo sve smirivali, ali to je nogometni folklor, dešava se i na najvišoj razini. Nemamo nikakve zle krvi, ide se dalje“, kazao je Jakirović.

Oglasi

Musemić prokomentarisao tenzije

"Igrale su dvije ekipe koje su imale maksimalan broj bodova i očigledno igraju dobro. Istinski derbi. Možda je ovo i realan rezultat, žao mi je što je na kraju došlo do ovih tenzija, mi smo došli da igramo fudbal", rekao je Musemić, nastavivši:

"Evidentno je da smo u drugom poluvremenu pali. Pokušali smo sa izmjenama, neki su odgovorili, neki nisu. Na kraju realan rezultat. Ovo su dvije ekipe koje su u najboljoj formi i trebao je da bude jedan pravi fudbalski spektakl".

"Generalno možemo da budemo zadovoljni. Ne možemo na kraju da budemo nezadovoljni s ovim rezultatom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo da je u samoj završnici došlo do verbalnog obračuna između dvije klupe, a Musemića je domaća publika vrijeđala, na šta je on odgovorio ironičnim aplauzima.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dedizator
Zar nije dosta popuštanja nacionalnim incidentima? Ovdje treba 3:0 gostima, ako su ubacivali lopte na teren i prekidali možda napade gostiju. Kaznu primjerenu, svim klubovima koji to rade. Pa jel dosta indijanaca u 21 stoljeću
16 3
Rajvosa2019
Ruzne i nepotrebne scene, bilo je tu jos par stvari sa loptama koje nikako nisu bile korektne - jednostavno ciganluk , i divlje ponasanje od pojedinaca
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi