HŠK Zrinjski: Klupom ili tribinama "nagraditi" neke od "šetača"
"Ima li bodova na vidiku", kao da se pita splitski stručnjak na klupi Zrinjskog Hari Vukas

Zrinjski nastavio s lošim rezultatima

HŠK Zrinjski: Klupom ili tribinama "nagraditi" neke od "šetača"

Ni dva dana nakon gradskog derbija u gradu na Neretvi nema previše drugih tema. Dio grada koji diše za Velež još je uvijek u euforiji, dok je onaj koji podržava Zrinjski još pod velom razočaranja nastupom svojih ljubimaca.

Razočaranje je tu s pravom i s pokrićem. Najskuplja momčad u povijesti HŠK Zrinjski te vjerojatno najskuplja momčad Premijer Lige nastavila je s lošim i blijedim izdanjima, te također, nastavila s padom na premijerligaškoj ljestvici. Dvadeset bodova iz trinaest kola premalo je za tim nakrcan dobro poznatim imenima i etabliranim nogometašima za koje se pred početak sezone mislilo da su glavni kandidati za novi naslov u Premijer ligi.

Umjesto Blaža Sliškovića koji je u nove izazove otišao u daleki Hong Kong na klupu Plemića doveden je Hari Vukas. Stručnjak s pedigreom i iskustvom koji je prošao vrelije i zahtijevnije klupe nego je to ona Zrinjskog. I stručnjak koji je od subote cca 17h na društvenim mrežama već prežaljen, čije se ime u mnogim objavama spominje u perfektu i čija se ostavka traži među većinom onih kojima je Zrinjski u srcu.

Odgovornost nose svi, a ne samo trener

Nije da Vukas ne snosi odgovornost za krizu koja drma šesterostrukog prvaka države, daleko od toga. No svakako je da nije jedini. Nogometaši HŠK Zrinjskog su, da se ne lažemo, maženi i paženi od strane klupskog rukovodstva. Opće je poznata činjenica da velika većina premijerligaških nogometaša ne ostaje imuna na eventualne kontakte Plemića. Zašto i bi? Izvršni dopredsjednik Danko Šulenta i njegovi suradnici brinu o svemu i to je jedna od činjenica i stvari koja Zrinjski izdiže iznad skoro svih sportskih kolektiva u državi. Uostalom, takav način je do sada donio mnogo dobroga Plemićima čije su vitrine prepune trofeja namijenjenim državnim prvacima.

No, možda je došlo vrijeme da netko malo jače lupne šakom od stol. Možda je došlo vrijeme da se neki od momaka koji u posljednje vrijeme baš ne natapaju svoje dresove znojem prestanu osjećati tako lagodno i sigurno. Od klupe i tribina nije nitko umro pa neće ni oni. Nedostatak želje i motiva je kod pojedinaca u Zrinjskom preevidentan i uz Kineski zid druga stvar vidljiva iz svemira. Osjetili su to i najžešći fanovi mostarskog kluba koji su nakon poraza u Vrapčićima kraj stadiona na Bijelom Brijegu očitali lekciju onima zbog kojih će opet sutra gubiti grla na tribinama i prevaljivati stotine kilometara da bi im dali podršku. FK Velež nije kvalitetniji od Zrinjskog a opet ga je pobijedio. Pobijedio ga je srcem i onim što se u španjolskom govornom području naziva „cojones“. Pobijedio ga je na kraju krajeva i zbog Feđe Dudića koji mora se priznati, aktualni tim Veleža koji nema neki pretjerano širok roster, vodi maestralno i izvlači 150% iz tima koji nije selektirao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako stvari stoje Hari Vukas će zasada ostati na klupi Plemića. Realno, njegova smjena u ovom trenutku ne bi donijela previše toga pozitivnog u redove Zrinjskog. Na press konferenciji u Vrapčićima potpisnik ovih redova upitao je Harija je li vrijeme za promjene i jesu li neki nogometaši potrošili svoj kredit. Odgovor je bio pozitivan jer je vrijeme da neki šetači slijedeće utakmice pogledaju iz druge perspektive. One sjedeće. Bilo s klupe, bilo s tribine, svejedno je. Oni koji svoj dres redovno natope krvlju i znojem su Edin Rustemović, stoperski par Slobodan Jakovljević i Tomislav Barbarić, te Miljan Govedarica. Teško je po volji i zalaganju manu naći i kapetanu Stojkiću te Dariju Rugaševiću. I logično je bilo u derbiju postaviti Stojkića u prvih 11, momka koji zna kako se igraju gradski derbiji, momka koji zna kako je to zabiti u gradskom derbiju. No bilo je evidentno da Stojkić nije bio potpuno spreman za izazove koje je nosila ova utakmica, pa je tu bilo mjesta i za Rugaševića koji od oporavka od ozljede igra odličan nogomet. Ivan Brkić svakako je vratar s najmanje primljenih golova u ligi, on se potvrdio kao klasa i sem kiksa protiv Utrechta sve ono što radi ovaj mladi vratar je za svaku pohvalu. Lucho Ibanez je prekratko tu, no i on je u subotu morao napraviti više, no njega se za razliku od dosta drugih, još uvijek isplati čekati.

Ostali nogometaši bi se uistinu trebali zapitati šta se dešava s njima. Na ovaj način Zrinjski je postao pročitana knjiga. Već protiv Širokog čulo se iz mase „Car je gol“. Kriza rezultata, kriza igre, sve se ujedinilo u sigurno jednom od najorganiziranijih sportskih kolektiva u državi. Da je vrijeme za promjene, jeste itekako. Pred Zrinjskim su nove teške utakmice, već u subotu pod Bijelim Brijegom gostuje Željezničar. Novi težak ispit koji ovakvim pristupom HŠK Zrinjski zasigurno neće položiti.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dena33
Lagani pad im slijedi. Odose im ljudi, odose im ovi zatrovani navijaci ( dobili 200 karata za derbi a oni ni to nisu u stanju prodat, 170 ih doslo), pomalo ih i sponzori napustaju. Samo jednu godinu nek ne odu u Evropu gotovi su . I ovako posudjuju od svojih tajkuna i kriminalala pare za igrace pa im vracaju od Uefe. I toga ce bit sve manje i manje. U svakom slucaju sretan im put u Irsku i da se vise nikad ne vrate u ovu nasu Hercegovinu i nas Mostar koji je opet sve vise Velezov..
20 7
Rizzle84
Ugasio se Aluminij, počela protestna šetnja po terenu...maNe love ispod stola xaxaxaxaxa
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi