HŠK Zrinjski - Kriza je stvar prošlosti

Plemići iskoristili dobar raspored

HŠK Zrinjski - Kriza je stvar prošlosti

Iza momčadi HŠK Zrinjski su dvije vezane pobjede. Lakše se diše pod Bijelim Brijegom, ubiru se plodovi nešto lakšeg rasporeda potkraj jesenjeg dijela prvenstva, ali i zalaganja ekipe koja najavljuje da je kriza stvar prošlosti.

Misli su okrenute gostovanju u Zenici, kod nikad lošijeg Čelika, te pobjedničkim završetkom prvog dijela Premijer lige. Možda malo grubo zvuči, ali Plemićima je kriza dobro došla, da se zaustavi uljuljkanost i da se tim probudi iz vlastitih zabluda o nedodirljivosti.

Kriza koja je stresla Bijeli Brijeg, stvorila je od momčadi koja je nakon 10 kola već slavila titulu, tim koji je samo jedan od ravnopravnih kandidata za titulu. Nekoliko posljednjih kola su ekipu Željezničara, kojoj se više, kao i njihovom treneru, više nitko ne podsmijeva, iskristalizirali kao najozbiljnijeg pretendenta za titulu u PL. Način na koji su Plavi s Grbavice ogolili sve slabosti Širokog koji je jedno vrijeme predvodio utrku za naslov uistinu je impresivan i njima će možda najmanje dobro doći duga zimska pauza jer su sada uhvatili zaista sjajnu formu.

Ukoliko Plemići prođu neokrznuti kroz Zenicu, zaostatak za vodećim neće biti veći od jednog boda. U proljetnom dijelu prvenstva vratit će se možda i ključni igrač Zrinjskog Toni Jović, a nišanske sprave Nemanje Bilbije, nadaju se u Sliškovićevom taboru, opet će biti podešene kao početkom prvenstva kada se ovaj sjajni napadač rano izdvojio kao prvi strijelac prvenstva. Najavili su i članovi uprave, da će se popularnom Baki tijekom stanke dovesti par pojačanja na pozicijama koje su detektirane kao deficitarne, a nikoga neće iznenaditi ako roster HŠK Zrinjskog i ostane bez nekih aktualnih imena.

Imena koja nisu opravdala da njihovo ime krasi dres mostarskog premijerligaša. Kako god, sve misli su okrenute Bilinom Polju i Čeliku. Nekada se na to gostovanje išlo sa strahopoštovanjem, a danas Čelik više nije taj tim, već ekipa protiv koje će sve sem sigurnog trijumfa biti okarakterizirano kao neuspjeh. Na proljeće će to sasvim sigurno, izgledati drukčije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od derbija s direktnim konkurentima ostala je samo utakmica sa Željom pod Bijelim Brijegom i u Zrinjskom i tu vide vodu koja ide na njihov mlin. No, titulu su uvijek donosile one uvjetno rečeno "male" utakmice, a ne derbiji. I druge ekipe radit će na svojim slabostima i pojačavati redove.

Svi preduvjeti za jedno od najinteresantnijih prvenstava su tu. Samo treba istrpiti zimu i (pre)dugu pauzu. Ali prije toga - akcija "Čelik" na kojoj se u Zrinjskom već od danas maskimalno ozbiljno radi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi