Ti meni, ja tebi: Hoće li orgijanje nacionalista imati veze sa izborom selektora?
Navijači Zrinjskog tokom svih 90 minuta su veličali ratnog zločinca. U "normalnim" državama, sa "normalnim Savezom, sjednica IO bi bila zakazana "juče", a organizator susreta bi bio drastično kažnjen.

Ti meni, ja tebi: Hoće li orgijanje nacionalista imati veze sa izborom selektora?

A. Beganović

Tokom vikenda odigrani su susreti 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koje ćemo pamtiti po pobjedi Željezničara u Širokom Brijegu, te orgijanju navijača Zrinjskog tokom utakmice protiv Viteza.

Osuđujuća presuda Jadranku Prliću i ostalima za Udruženi zločinački poduhvat te samoubistvo Slobodana Praljka netom nakon izricanja podigli su tenzije u Bosni i Hercegovini, a kako to inače biva na brdovitom Balkanu, glavnu ulogu u odbrani osuđenih ratnih zločinaca preuzeli su navijači.

Jučer su zločince veličali navijači Partizana, Zvezde, KK Zadra, danas Zrinjskog. Stadion pod Bijelim brijegom u subotu je na sve ličio osim na sportsku arenu. Skandiralo se osuđenom ratnom zločincu tokom cijelog susreta, Bakini puleni kao da nisu postojali na terenu, a da stvar bude gora, glavni sudija i delegat nisu ni pomislili da susret prekinu.

Da je Bosna i Hercegovina država u pravom smislu te riječi, te da je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine institucija kakva doliči savezima u "normalnim" državama, već u nedjelju bi bila sazvana sjednica Disciplinske komisije ili pak Izvršnog odbora. Zrinjski, kao i službena lica sa ovog susreta bi bili drastično kažnjeni.

Međutim, to se nije desilo i neće se desiti dok se stvari u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine ne okrenu za 180 stepeni, a kako se sada čini, svi zajedno još dugo ćemo čekati taj trenutak.

Da li je orgijanje pod Bijelim brijegom došlo u najboljem trenutku za FSBiH?

Orgijanje navijača Zrinjskog možda je došlo u najbolje vrijeme za Fudbalski savez BiH ukoliko imamo na umu da selektor nacionalnog tima još uvijek nije izabran.

Kakve veze ima izbor selektora i sramotno ponašanje publike pod Bijelim brijegom?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvi mah se čini da nema i ne može imati nikakve veze, no s obzirom da se u Fudbalskom savezu BiH, kao i u ostalim sportskim i drugim institucijama ove države, sve važne odluke donose "dogovorom" ili bolje reći trgovinom, lako je uspostaviti vezu. Nemojte žestoko kažnjavati "naše" klubove, a kod izbora selektora mi ćemo pogurati "vašeg" kandidata? Ne bi bilo prvi put da se pazari na ovakav ili sličan način.

Teorija zavjere? Vidjet ćemo 12. decembra za kada je zakazana sjednica Disciplinske komisije, te nekoliko dana kasnije kada će na sjednici Izvršnog odbora biti odlučeno ko će biti novi selektor našeg nacionalnog tima.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jaa
Prvi korak u lijecenju alkoholicara je da alkoholicar sam prizna da ima problema sa alkoholim a ro isto znaci i za teroriste pa bili to islamsko/isis, karolicko/ustaski, pravoslavno/cetnicki itd..,
16 1
Jole_Musa
Tjerat lopove, dok ih ne otjeramo nema napretka.
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti