HŠK Zrinjski lagano do tri boda protiv NK Čelik

Zeničani odigrali izuzetno slab meč

HŠK Zrinjski lagano do tri boda protiv NK Čelik

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u 9. kolu Premijer lige bez većih problema savladao zenički Čelik rezultatom 3:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga Zrinjski je iz prve šanse uspio da zatrese mrežu čelika.

Igrala se 16. minuta. Rugašević je ubacio za Govedaricu, a ovaj lijepim udarcem pogađa mrežu zeničkog tima za prednost od 1:0.

Samo četiri minute kasnije još jedna odlična akcija i drugi gol Plemića. Rugašević je ponovo kreator, a ovog puta Čurjurić prekrasno pogađa za 2:0.

Do kraja prvog dijela domaći sastav je lagano igrao i nije previše jurišao. Uspjeli su stvoriti još dvije dobre šanse preko Rustemovića i Govedarice, ali je do poluvremena ostalo 2:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme tim Harija Vukasa lagano završava posao u ovom susretu. Igrala se 54. minuta kada Tomislav Barbarić sjajno skače nakon kornera i pogađa za 3:0.

Imao je Zrinjski još nekoliko šansi do kraja. Čurjurić je bio najbliži golu, a gosti su u 74. minuti ostali i sa igačem manje nakon što je isključen Huseinbašić zbog prigovora.

Do kraja je ostalo 3:0 iako je bilo šansi za promjenu rezultata, te je Zrinjski lagano stigao do tri boda.


Premijer liga BiH, 9. kolo

Zrinjski - Čelik 3:0 (Govedarica 16, Čurjurić 20',  Barbarić 54')

Zrinjski: Brkić, Barišić, Gojković, Barbarić, Rugašević, Rustemović, Šovšić, Čurjurić, Mandić, Govedarica, Lendrić.

Čelik: Pavlović, Ćubara, Vrhovac, Dilaver, Žuna, Pecelj, Blažević, Perišić, Jamak, Raguž, Okić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hr hb
Zrinjski sampion
6 13
bk123
Nemam namjeru nikoga vrijedjati i ovo nije vrijedjanje već gola istina, lošiju ekipu od Čelika (barem ova utakmica danas) ne pamtim kad sam gledao. Niti imaju ideju niti mogu trčati niti se imaju htijenja. Od 22 igrača na terenu neznam jesu li se dvojica oznojila Zrinjski ima opravdanje jer je dobio lagano u drugoj brzini..ali Čelik ljudi moji nije ni za federalne lige ,opet kažem sušec po ovoj utakmici danas jer ih ostale nisam baš pratio
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi