Sigurne pobjede omladinaca HŠK Zrinjski protiv NK Čelik
Pioniri i kadeti HŠK Zrinjskog bez problema do pobjeda u Zenici nad vršnjacima iz NK Čelik

Pioniri i kadeti kluba iz Mostara uspješniji

Sigurne pobjede omladinaca HŠK Zrinjski protiv NK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda na rasporedu su bile utakmice 9.kola Premijer lige za pionire i kadete. U Zenici snage su odmjerili pioniri i kadeti Čelika i Zrinjskog, a sigurne i uvjerljive pobjede upisali su pioniri i kadeti kluba iz Mostara.

Prvo su na teren izašli pioniri Čelika i Zrinjskog, a na kraju rezultat je glasio 2:5 za klub iz Mostara. Zeničani su bolje otvorili utakmicu te su u 7.minuti preko Benjamina Ahmetspahića poveli 1:0. Ipak samo četiri minuta kasnije 1:1, strijelac gola za goste bio je Mario Glavina. Gosti su preokrenuli rezultat u 16. minuti, a strijelac za 1:2 bio je David Čamber. Gosti su se raspucali, te su stigli i do trećeg gola u 26.minuti, a strijelac je bio Patrick Ostojić za vodstvo 1:3. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata, tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 1:3 za pionire Zrinjskog.

U drugom dijelu nastavila se golijada, već u 42.minuti domaćini postižu drugi gol, strijelac za 2:3 bio je Danis Tolja, inače sin bivšeg reprezentativca BiH, Almira Tolje. Iako se očekivalo da Zeničani mogu do izjednačenja, David Čamber u 45. minuti postiže svoj drugi gol za 2:4. Do kraja utakmice Zrinjski je postigao još jedan gol, a strijelac za konačnih 2:5 za pionire Zrinjskog bio je Patrick Ostojić.

NK Čelik-HŠK Zrinjski 0:3

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

U duelu kadetskih selekcija Čelika i Zrinjskog bilo je manje uzbuđenja, jer su gosti već u prvom poluvremenu imali visoko vodstvo 0:3. Zeničani su u ovaj meč ušli bez nekoliko standardnih igrača, između ostalog i kadetskog reprezentativca stopera Azura Mahmića, čiji se izostanak primijetio u igri crno-crveni. Domaća odbrana u prvom dijelu "poklonila" je sva tri gola gostima iz Mostara, koji su u Zenicu stigli kao lideri prvenstva nakon osam odigranih kola. Strijelac za 0:1 bio je u 7.minuti Petar Sučić, nakon kardinalne greške odbrane domaćina. Za 0:2 ponovo nakon greške domaće odbrane u 10. minuti pogađa Franko Sabljić. U 23.minuti novigol u mreži domaćeg golmana, a gol za goste za 0:3 je postigao Ed Nezirović. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena današnje utakmice.

U drugom poluvremenu nije bilo izglednijih šansi, domaćini su pokušali da dođu do počasnog gola, međutim nisu imali koncentracije u završnici. S druge strane gosti iz Mostara sačuvali su sigurno vodstvo iz prvog dijela i na kraju slavili sigurnu pobjedu rezultatom 0:3.
Nakon današnje pobjede kadeti Zrinjskog

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi