HŠK Zrinjski: Panike nema ali zvona na alarmima su se oglasila
Nogometaši HŠK Zrinjski u ovoj sezoni muku muče s gostovanjima.

Jalovost Plemića na gostujućim utakmicama

HŠK Zrinjski: Panike nema ali zvona na alarmima su se oglasila · Komentar

Ekipa HŠK Zrinjski s još jednog gostovanja vratila se praznih ruku. Bijeljinski Radnik potvrdio je kako Plemići u ovoj sezoni muku muče s gostovanjima, posebno s realizacijom na svim stadionima izuzev onog pod Bijelim Brijegom.

Statistika kaže da Zrinjski još ni na jednom gostovanju nije zabio gol unutar regularnih 90 minuta, a ako prokopamo dublje možemo doći do zaključka da ni jedan golman nije vadio lopte iz mreže nakon gostovanja Plemića. Golovi u Doboj Kaknju koje su Jakovljević i Lendrić nakon punih 96 minuta patnje primio je Dujmović, a ne golman Bukvić koji je prije toga napustio igru zbog teške ozljede pa tehnički gledano, Zrinjski i njegovi strijelci još nijednom nisu savladali golmana na gostovanjima.

Neumoljiva statistika dalje će reći da je viceprvak Bosne i Hercegovine tri od četiri ovosezonske pobjede ostvario protiv tri posljednjeplasirane momčadi Premijer Lige s tim da treba biti pošten i reći da protiv Veleža gostujući kapetan Zvonić nije zatresao vlastitu mrežu, tko zna kako bi se završila i ta utakmica. I u pobjedama protiv Borca i protiv Zvijezde bilo je određenih problema u igri, posebno protiv Banjalučana koji su u prvom poluvremenu sjajno stajali na terenu i ništa nije slutilo da će idućih 45 minuta uslijediti raspad Krunićevog tima.

Naravno, grijeh bi bio ne spomenuti sjajan europski nastup Zrinjskog u kojem su osvjetlali obraz bh. nogometa a izbacivanje Utrechta, sjajnog nizozemskog tima možda je i jedan od najvećih klupski skalpova u povijesti domaćeg nogometa od neovisnosti naše zemlje 1992. godine. No, europski nastupi su prošlo svršeno vrijeme i alibija više nema. Problemi u mostarskom timu postoje i oni će morati biti otklonjeni ukoliko Zrinjski, kako je najavljeno, želi osvojiti sedmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Igra u Bijeljini je još i ličila na nešto u prvom poluvremenu dok su Mostarci imali jalov posjed lopte, no drugi dio bilo je nešto što je razočaralo sve simpatizere i navijače Zrinjskog.

Alibija više nema

Hari Vukas, da se ne lažemo, za domaće prilike ima respektabilan tim. Tim koji također gledano iz perspektive Bosne i Hercegovine nije nimalo jeftin. No dojma smo kako u ovom timu trenutno osim Slobodana Jakovljevića nema ratnika, nema fajtera i karakternog igrača koji će se po potrebi zaderati na ostale i ujediniti tim. Da se ne ogriješimo o Peru Stojkića, no on je u ovoj sezoni zasada više izvan igračkog kadra što zbog ozljeda što zbog Vukasovih odluka. Više od te jalovosti navijače Zrinjskog brine ravnodušnost igrača zbog rezultata koji zasada u PL nisu ni blizu one razine koja bi ih trebala zadovoljiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Alibija, rekli smo, više nema. Zrinjski će sada, kao i svi Premijerligaši ponovo ući u ritam srijeda-subota jer od ove srijede starta i 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine. Mostarci opet pred sobom imaju dug put u Gradačac gdje će ih dočekati motivirana Zvijezda. Zrinjski odavno nije napravio nešto značajnije u Kup natjecanju te je ono ove sezone stavljeno također kao jedan od klupskih prioriteta. Hari Vukas će morati odmoriti neke igrače za Čelik koji će Plemići dočekati u subotu, ali u kakvom god sastavu Zrinjski nastupi, Zvijezdu će morati savladati. Iako u Zrinjskom ne vlada veliki pritisak na nogometaše i na sam klub, u slučaju posrtanja u Kupu, stolica Harija Vukasa mogla bi se uzdrmati. Ona ista stolica koja je u trenutcima izbacivanja Utrechta izgledala toliko čvrsto da se činilo da ne postoji sila koja je može pomaknuti.

Bodovno, gledajući ljestvicu Premijer Lige to još uvijek ne izgleda alarmantno jer Tuzla i Sarajevo Zrinjskom bježe četiri boda, no gledajući igru i pristup pojedinih igrača, tu će se u skoro vrijeme morati nešto promijeniti nabolje. Prije svega, Plemići će morati početi zabijati na gostovanjima, donositi pobjede s istih. Sarajevo, Željezničar, Tuzla City i Radnik su sve osim laka gostovanja, no ako je klupski cilj titula prvaka, onda se već mora tražiti razlog zbog čega je s njih u Mostar donesen samo jedan mršavi bod. Hari Vukas često naglašava kako je Premijer Liga maraton i kako je do kraja prvenstva još mnogo. I u pravu je, no i u maratonu se teško nadoknađuju zaostaci na startu utrke. Panike još nema, no zvona na alarmima u mostarskom klubu su se oglasila. Utakmice protiv Zvijezde i Čelika će dati pravi odgovor na pitanje koliko su igrači i stručni stožer ta zvona, tj. jesu li uopće, čuli.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nemozetako
Lagani pocetak kraja. Ono sto Velez nije uradio pocetkom 2000, a imao priliku (udijelio sadaku) komsijama, treba da urade svi zajedno udruzenim snagama. Siroki lagano gubi konce, a propast Aluminijskog lagano pocinje da ostavlja trag i na Zrinjski koliko god se bunili i prsili da nije tako. Jos uvijek je lijepo biti Ultras, kako ce tek lose biti u skorije vrijeme.
7 2
AnijakManjo
Raspad sistema, otiso zrinjski na onaj svijet.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi