HŠK Zrinjski: Pobijediti Differdange i s mirom čekati utakmicu protiv Mladosti DK
Foto: Differdange

Zrinjski sutra igra protiv Lukemburžana

HŠK Zrinjski: Pobijediti Differdange i s mirom čekati utakmicu protiv Mladosti DK · Komentar

Luksemburški predstavnik, protivnik Zrinjskog u 1. pretkolu Europa lige, Differdange nešto malo prije podne stigao je u Mostar. 

Sutra u 20h na stadionu pod Bijelim Brijegom HŠK Zrinjski će protiv ovog tima na travnjak istrčati kao veliki favorit. Differdange iza sebe ima samo jednu natjecateljsku utakmicu u kojoj je poražen od stanovitog Hesperangea rezultatom 3:1, a jedini gol su europski protivnici Plemića postigli iz penala. Koliko god da su Plemići favoriti protiv Luksemburžana, toliko ne treba zaboraviti sada već davnu 2005 godinu i momčad sličnog imena Dudelange koja je u pretkolu Lige prvaka šokirala Zrinjski i nakon izborenog produžetka u istom pregazila mostarsku momčad i prošla dalje.

Jedan od podataka koji opominje jeste da i Differdange u svom CV-u ima stavku 'izbacivanje Utrechta'. Naime i ovom timu je to pošlo za rukom 2014. godine kada su nakon dvije utakmice s ukupnih 5:4 nogometaši ovog tima izbacili Utrecht iz Europa lige. Nadalje, gore spomenuti Dudelange se uspijevao plasirati u grupnu fazu Europa lige te bilježiti dobre rezultate što je još uvijek za neki bh. tim mislena imenica. Ipak, općo dojam je da bi Zrinjski trebao i morao proći ovu prepreku i pobjedom kupiti mir u kući barem do nastavka natjecanja u Premijer ligi kada će Zrinjski dočekati Mladost DK.

Unatoč trijumfu protiv Slobode jasno je da je Zrinjski još uvijek daleko od one prave i očekivane radne temperature. Mršava dva gola u pet odigranih utakmica djelo su mladog Anesa Mašića, dečka kojem je prvotno bila namijenjena posudba u GOŠK iz Gabele i koji se u ovih pet utakmica prometnuo u jednog od najboljih igrača šesterostrukog prvaka Bosne i Hercegovine. U kadru za Differdange trebao bi biti i novi napadač Josip Ivančić, no za očekivati je da u špicu Zrinjskog sutra opet vidimo Mašića. Ono što Žižovića može radovati periodi su dobre igre Plemića u svim ovim utakmicama iza njih gdje je bilo šansi, no manjak sreće i dijelom koncentracije koštao je Zrinjski boljeg golgeterskog učinka. Nemanja Bilbija od početka sezone jednostavno nema sreće. Golmani mu brane sjajne šuteve, isprečavaju mu se prečke, stative i pravo je čudo kako ovaj sjajni nogometaš još nije postigao gol. Differdange se nekako sam po sebi nameće kao prigoda i kao utakmica gdje bi nesumnjivo prvo ime Mostaraca moglo proraditi. Jedan njegov pogodak mogao bi promijeniti sve i pokrenuti stvari prema željenom smjeru, no prejudicirati i prognozirati ne treba prerano. Ipak, poraz nije opcija koja se razmatra pod Bijelim Brijegom. On bi u ovom trenutku bio ravan katastrofi i zato će Žižović sutra morati, kako je i sam na pressu poslije utakmice sa Slobodom rekao, pronaći one koji mogu i žele igrati.
Pred Plemićima sigurno nije lak zadatak, no opet, da su mogli birati bolji scenario, teško da bi mogli bolji od onog da izvuku tim iz Luksemburga i da izbjegnu dugo putovanje. Zbog toga pred Zrinjskim stoji samo jedna prihvatljiva opcija sutra. Pobjeda i miran odlazak u Međugorje na mini pripreme tijekom reprezentativne stanke.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Igrači luksemburškog Differdangea u Zračnoj luci Mostar! Danas su u mostarsku zračnu luku zrakoplovom kompanije Luxair,...

Posted by Mostar Airport Ltd. on Wednesday, August 26, 2020
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ImranEDC1
Nadam se da ce je docekati kao Zeljeznićmar.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi