Šta će donijeti zima za Plemiće: Želja je jedno ime, uskoro se puni i rubrika 'odlasci'
Ilinković se u Rijeci nije naigrao, a sigurno bi u Mostaru bila drugačija priča

Savić i Karačić su već postigli dogovor, a veliki broj igrača je u svlačionici

Šta će donijeti zima za Plemiće: Želja je jedno ime, uskoro se puni i rubrika 'odlasci'

Samir Mlaćo

Radno je u HŠK Zrinjski, imenovan je novi šef struke, a u redove Plemića vraća se i sjajni mladi vezista Igor Savić.

Željko Petrović će pokušati 'probuditi' ekipu i donijeti novu titulu prvaka, odnosno prestići FK Borac koji ima sedam bodova prednosti i sve u svojim rukama.

Očekivati je da će biti još nekoliko promjena u igračkom kadru Plemića, a nezvanično se spominje mogući povratak Silvija Ilinkovića (21). Ilinković je igrao u našoj zemlji na posudbi u Posušju, a zatim Zrinjskom, a sada je član Rijeke.

Plemići ga navodno žele ponovo dovesti, no on je na priprema sa Rijekom i veliko je pitanje da li bi član SuperSport HNL pristao na neki dogovor, posudbu ili slično.

Ilinković je nedavno odlučio da promijeni reprezentativni dres, jer se nije odazvao pozivu selektora mlade reprezentacije naše zemlje, a u Rijeci se nije na igrao. Upisao je tek pet nastupa u prvom dijelu sezone, a trener Rijeke Željko Sopić nedavno je kazao da je Ilinković kvalitetan igrač i da se treba boriti za svoje mjesto.

Željko Petrović je prije par dana imenovan za novog šefa struke Plemića                                                                                                                                          

"Drago mi je da ste me to pitali. Svi imaju jednaku šansu, nitko nije kriv niti Ilinkoviću niti, na primjer, Bogojeviću zašto više nije igrao. Možda ja loše gledam. Rijeka je druga na ljestvici, borimo se za ono nešto gore i onda igraju najbolji", rekao je Sopić na pitanje o nogometašu koji je rođen u našoj zemlji.

Oglasi

Istovremeno, sasvim je jasno da će biti i odlazaka. 'Pod lupom' su statusi par nogometaša i izvjesno je da svi neće ostati Pod Bijelim Brijegom, s obzirom na širok roster, ali i da pojedini nisu opravdali očekivanja.

Tako se špekuliše da će Mostar napustiti Ivica Batarelo koji je ove polusezone u tri takmičenja upisao tek tri nastupa, a na istoj listi vjerovatno će se naći i Luka Marin koji je u prvenstvu upisao tek šest nastupa, uz jednu asistenciju.

Ivica Batarelo
Ivica Batarelo HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski NK GOŠK NK GOŠK Pozicija: DF

Statistika

2 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
11 nastupa
11 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Blizu odlaska iz Mostara je i 26-godišnji napadač Nikola Marić, koji je u prvenstvu upisao tek minutu na terenu protiv Igmana, a ostale utakmice nakon toga nije bio ni u kombinaciji.

Ni Petar Mišić nije dobio veliku minutažu. U Evropi je zaigrao tek jedan meč, a u prvenstvu je imao šest nastupa. U posljednje četiri utakmice prvenstva čak tri puta nije ni bio u kombinaciji, a protiv Sarajeva je presjedio na klupi.

Sigurno će struka Zrinjskog navedenim nogometašima iznijeti svoje planove i tako smanjiti svlačionicu, ali i same troškove, jer su nogometaši Zrinjskog itekako dobro plaćeni, a istovremeno mnogi kada dobiju šansu i nisu pokazali da trebaju biti dio trenutno najboljeg bh. kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ko će biti prvi golman? 

Povratak Gorana Karačića među stative, donio je i žestoku konkurenciju na navedenoj poziciji. Marko Marić je bio prva opcija, spominje se njegov odlazak vjerovatno na ljeto, a tu su i Omer Niron, Anis Sefo, te Antonio Soldo.

Neko će sigurno na posudbu, a mogao bi to biti Izraelac Niron koji je branio tek na jednom meču u protekloj polusezoni. Izraelac je branio tek protiv Zvijezde 09 i primio tri pogotka, dok je iskusni Antonio Soldo veći broj utakmica pratio sa tribina, dok je u pojedinim bio opcija na klupi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Mostarizacija Zrinjskog (Savić, Karačić) s druge strane velez se kroatizira (dva klinca iz dinama, klempavi golman)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi