Petrović na predstavljanju: "Advocaat mi je priznao da ga je stid što je onako govorio o Zrinjskom"

Novi trener tima iz Mostara

Petrović na predstavljanju: "Advocaat mi je priznao da ga je stid što je onako govorio o Zrinjskom"

Esmer Oštraković, foto: Admin Čaušević

Jučer su iz Zrinjskog zvanično potvrdili da je novi trener njihove ekipe Željko Petrović.

Danas je odrađeno zvanično predstavljanje trenera, koji je imao šta da poruči bh. javnosti, ali i navijačima Zrinjskog.

"Kao igrač morao sam mnogo da trčim, ali uvijek sam se izvlačio na znanje i borbenost. Ponosan sam što sam trener u ovakvom klubu koji u regiji ima ogromnu reputaciju. Ovo što je klub napravio iskorak zadnje godine to je za poštovanje.

Poznajem neke trenere koji su ovdje radili i to su moji prijatelji više godina. Na ovom stadionu sam igrao davno, ali mnogo puta. Zrinjski je počeo, svi znate kako. Došli su do jednog kluba koji se mnogo cijeni. Sjećam se kada sam bio trener Utrechta, bili smo 15-ti, a izborili smo Evropu. Bio sam njihov gost kada ih je Zrinjski izbacio.

Rekao sam im tada da ih treba biti sramota, jer jedan njihov igrač vrijedi kao cijeli tim Zrinjskog. Ne govorim to sa podcjenjivanja. Odmah sam rekao hoću. Svi mi radimo za finansije, ali svi ovdje znaju da ja nisam došao da bih zaradio ili da bih sebe nešto napravimo važnim. Od prvog momenta mi je bilo drago i to sam im rekao. Sretan sam što sam došao, ali ne znam zašto. Svaki dan mi je kao da sam potpisao u Premiership.

Oglasi

Radio sam u Engleskoj u dva kluba, Bundesligi, ali ovo mi je jedan od najdražih potpisa koji sam imao u svojoj karijeri. Nisam došao da budem treći, četvrti ili peti. Može se desiti da si drugi, da imaš peh, fali ti igrača. Ja sam došao da budem prvi. Pametni smo ljudi, pogledao sam preko 30 utakmica Zrinjskog u zadnja dva mjeseca.

Nije Zrinjski bez razloga osam puta bio prvak države. Ovo što rade je ogroman uspjeh za kompletan Balkan. Bio sam ponosan kad sam gledao utakmicu protiv Aston Ville. Zrinjski je imao tri zicera da dobije utakmicu", rekao je Petrović.

Novi trener Zrinjskog želi da bude prvi.

Na kraju se prisjetio i "anegdote" koju je imao krajem godine sa Dickom Advocaatom kojeg smatra svojim fudbalskim ocem.

"Bio je kod mene na večeri i rekao mi je da ga je sramota što je ono rekao", završio je Petrović.

Prisjetimo se Advocaat je na poluvremenu utakmice između Zrinjskog i AZ Alkmaara izjavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovo je neshvatljivo. Zašto je ovakvim ekipama uopšte dozvoljeno da se takmiče u evropskom fudbalu".

Rezultat je tada bio 3:0 u korist gostiju, a do kraja utakmice Zrinjski je preokrenuo na 4:3.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Jao šupljaka hahahahahahahaha ni došao nije maglu prodaje
3 3
Ende
Cim ovako počne sa uvlačenjima ofirnim, znaš da je ubleha ..
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije