Čamber potpisao za Zrinjski; U Mostar stiglo još jedno pojačanje?
Foto: HŠK Zrinjski

Prinove u redovima Plemića

Čamber potpisao za Zrinjski; U Mostar stiglo još jedno pojačanje?

Eldar Ganibegović

HŠK Zrinjski će u sljedeću sezonu ući u drugačijem sastavu u odnosu na nedavno završenu. David Čamber je potpisao, a u Mostar je, kako nezvanično saznajemo, stiglo još jedno pojačanje.

HŠK Zrinjski je zvanično potvrdio da se u klub vratio David Čamber, 19-godišnji napadač koji se tako vraća u redove mostarskog kluba.

Plemići su se dogovorili s HNK Rijeka i sjajni mladi napadač i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine tako se na velika vrata vraća pod Bijeli brijeg.

Podsjetimo, David Čamber je u februaru 2021. godine potpisao prvi profesionialni ugovor sa Zrinjskim i tako postao najmlađi profesionalac u historiji mostarskog velikana.

"U Zrinjski se vraćam pun motiva i želje za dokazivanjem. Ispred mene je prva seniorska sezona u karijeri i hvala Zrinjskom na ukazanom povjerenju. Svjestan sam velike konkurencije, jer Zrinjski je klub koji se svake sezone bori za najviše ciljeve, ali na meni je da maksimalno radim na svakom treningu i iskoristim svaku priliku koju dobijem", izjavio je Čamber.

Oglasi

Podsjetimo, David Čamber je 2021. godine iz Zrinjskog otišao u italijansku Veneziju, da bi prošlog ljeta stigao u Rijeku.

Za omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine igrao je 35 puta i postigao je pet pogodaka.

Ivan Posavec u HŠK Zrinjski?

Kako SportSport nezvanično saznaje, novi igrač Zrinjskog uskoro će postati Ivan Posavec koji je navodno već stigao u Mostar.

Radi se o 25-godišnjem ofanzivnom veznjaku koji u redove Zrinjskog stiže iz slovenačke Olimpije.

Oglasi

Karijeru je počeo u Varaždinu, a igrao je još za Dinamo, Sesvete, Rudeš, Kustošiju i San Ignacio u Španiji.

Upisao je pet nastupa za U-21 selekciju Hrvatske i postigao je dva pogotka.

Slobodan Jakovljević produžio ugovor

HŠK Zrinjski obradovao je svoje navijače i potvrdom da je ugovor na još godinu dana produžio legendarni fudbaler ovog kluba, Slobodan Jakovljević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Klupska legenda, jedan od najtrofejnijih Plemića sa četiri naslova prvaka i dva Kupa, dobitnik trofeja “Filip Šunjić – Pipa” i jedan od istinskih lidera ove momčadi tako nastavlja pisati svoju uspješnu priču kao igrač osmerostrukog prvaka BiH", piše Zrinjski. 

"Biti igrač Zrinjskog za mene je čast i zadovoljstvo od prvog dana i naravno da sam sretan zbog produženja, a vjerujem da je to zadovoljstvo obostrano. Toliko toga smo napravili zajedno, ali moj motiv i dalje je na visokoj razini. Uopće ne sumnjam da je ispred nas još jedna uspješna sezona, a poželio bih samo da suigrače i mene posluži zdravlje kako bismo svi zajedno mogli pridonijeti novim uspjesima", rekaoje Jakovljević.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi