Željko Petrović nije više trener Zrinjskog

Iznenađujuća vijest iz Mostara

Željko Petrović nije više trener Zrinjskog

Haris Zilić

Iznenadne promjene u redovima HŠK Zrinjski. Željko Petrović nije više trener aktuenih osvajača Kupa Bosne i Hercegovine i viceprvaka naše zemlje.

Došlo je do raskida saradnje između mostarskog kluba i crnogorskog stručnjaka pred sami početka prirpema za novu sezonu.

Ovo je svakako vijest koju niko nije očekivao, kako u Mostaru, tako i u bh. javnosti.

Plemiće očekuje prozivka i početak priprema, a 25. jula i prva evropska utakmica u drugom pretkolu Konferencijske lige.  Zrinjski je saznao protivnika, a igrat će sa boljim iz dvomeča Bravo (Slovenija) - Connah's Quay Nomads (Vels). Ekipu će privremeno preuzeti Mario Ivanković.

Zrinjski se oglasio i saopštenjem nakon raskida saradnje sa Petrovićem.

"S obzirom na činjenicu da je iza gospodina Petrovića uspješnih šest mjeseci na klupi Plemića, a što je okrunjeno osvajanjem Kupa BiH, HŠK Zrinjski želi jasno naglasiti da su na današnjem razgovoru u obzir uzete sve okolnosti nakon čega je postignut dogovor o razlazu koji je bio prijateljski.

Oglasi

"Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima Uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom.

Željko Petrović je trener s velikim renomeom i sretni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu.

Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inozemni klub i prije naših europskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu, izjavio je predsjednik Uprave Denis Lasić.

S obzirom na iznad navedeno, HŠK Zrinjski odlučio je novim šefom stručnog stožera imenovati Marija Ivankovića, koji će danas u 18.30 sati okupiti momčad i krenuti u pripreme za novu sezonu.", stoji u saopštenju mostarskog kluba

Poznat je i plan prirpema koje počinju 20. juna. Uvodni dio biti će održan u Mostaru, gdje će 28. jun ugostiti KF Vllaznia, albanski klub koji će također igrati u pretkolima Konferencijske lige.

Oglasi

Zatim od 30. juna do 12. jula u Svetom Martinu na Muri, a za boravka u Hrvatskoj čekaju ih tri provjere – protiv NK Lokomotiva, protiv FC Zorya iz Ukrajine, te protiv NK Slaven Belupo.

Generalka je zakazana za 18. juli u Mostaru. Protivnik će biti FK Željezničar.

Raspored utakmica HŠK Zrinjski (pripreme)

Mostar, 28.6.
HŠK Zrinjski – KF Vllaznia

Cerkvenjak, 4.7.
NK Lokomotiva – HŠK Zrinjski

Stojnci, 8.7.
FC Zorya – HŠK Zrinjski

Koprivnica, 12.7.
NK Slaven Belupo – HŠK Zrinjski

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostar, 18.7.
HŠK Zrinjski – FK Željezničar

Zrinjski bu uskoro trebao i obavijestiti javnost o nasljedniku Željka Petrovića na klupi tima iz Mostara.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fare87
Guzpeovci, raspast ce te se vi samo dok jevrej se napljaha i Covic ode u cuzu
0 5
Frane
Najavio sam to već ima vremena. 2.59 bodova po utakmici(rekord u BiH) nije dovoljno ako se ne donese titula pod BB. Sretno Željko u nastavku karijere, ali ovdje su standardi previsoki.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi