HŠK Zrinjski zakazao datum prozivke, a poznata i tri rivala u pripremnom periodu

Plemići pravi izazov imaju u Evropi

HŠK Zrinjski zakazao datum prozivke, a poznata i tri rivala u pripremnom periodu

S. Mlaćo
U HŠK Zrinjski već kuju planove za novu sezonu.

Plemići su stigli do duple krune i iza njih je zaista sjajan period, a tako žele i nastaviti.

Prvi ispiti su u Evropi, a iz kluba su već otkrili plan priprema.

Plemići sa radom počinju 12. jula, a nakon uvodnih treninga u Mostaru, ekipa seli u Sveti Martin na Muri, gdje su odradili pripreme i prošle sezone.

Za sada su dogovrene i tri provjere. 21.06. rival će biti NŠ Mura, a tri dana kasnije NK Varaždin.

28.06. Zrinjski će odmjeriti snage sa NK Lokomotiva u Zagrebu.

Oglasi

Zrinjski će i ove sezone predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a u proteklom periodu mostarski klub je uradio razne poslove kako bi stadion Pod Bijelim brijegom ispunjavao UEFA-inu kategoriju 3.

Novi hibridni teren se završava te će Plemići svoje evropske mečeve igrati u Mostaru, ali prije toga će morati ispuniti još jedan uslov.

Naime, UEFA je naložila upotrebu VAR tehnologije u svim pretkolima Lige prvaka što znači i dodatni posao, ali i trošak za sve u Zrinjskom.

Kako SportSport.ba saznaje VAR tehnologija će u narednom periodu biti postavljena na stadion Pod Bijeli brijeg te će biti ispunjen i taj UEFA-in zahtjev.

Zimus su se najavili i određeni građevinski radovi na mostarskom stadionu poput natkrivanja centralne tribine, međutim te najave su i dalje u domenu pustih obećanja.

U Premijer ligi do sada nema niti jednog stadiona sa VAR tehnologijom, sudijski "saveznik" koristio se na stadionima Bilino polje i Grbavica i to na mečevima reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema ranijima najavama nakon okočanja projekta postavljanja hibridnih terena naredni Savezov veliki projekat bi trebalo biti instaliranje VAR tehonologije na premijerligaškim stadionima.

Inače, UEFA je odlučila da se VAR koristi u svim rundama kvalifikacija za Ligu prvaka, od trećeg kola u Europa ligi te od play-offa u Konferencijskoj ligi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Valjda 12. Juna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi