Stiglo i saopštenje Zrinjskog, Mostarci traže jednak tretman za sve navijače

Nakon sukoba Ultrasa i policije

Stiglo i saopštenje Zrinjskog, Mostarci traže jednak tretman za sve navijače

Admin Čaušević

Nemile scene viđene su na utakmici 22. kola Premijer lige između Slobode i Zrinjskog. 

Prilikom napuštanja stadiona Tušanj došlo je fizičkog sukoba između policije i navijača mostarskog kluba, popularnih Utrasa.

Dan kasnije stiglo je i saopštenje Zrinjskog u kojem se traži jednak tretman za sve navijače na svim stadionima u Premijer ligi.

"HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasnu osudu i nerazumijevanje zbog potpuno nepotrebne represije kojoj su bili izloženi naši navijači uoči, tijekom i nakon jučerašnje utakmice FK Sloboda – HŠK Zrinjski.

Želimo naglasiti da su naši navijači na tribinu uvedeni tek u 25. minuti navedene utakmice, a da su istu morali napustiti već u 78. minuti, iako je HŠK Zrinjski u četvrtak, 10. ožujka 2022. godine od strane FK Sloboda dobio službenu potvrdu kako će moći osigurati organizirani dolazak gostujućih navijača.

📄 HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasnu osudu i nerazumijevanje zbog potpuno nepotrebne represije kojoj su bili...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Monday, March 14, 2022

Osim što je takvo postupanje prema gledateljima s uredno plaćenom ulaznicom u suprotnosti sa zdravim razumom, definitivno je i u suprotnosti s Pravilnikom o sigurnosti Nogometnog saveza BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog toga od Komisije za stadione i sigurnost NS-a BiH još jednom tražimo da zauzme jasan stav prema ovom problemu, a sve iz razloga kako bi svi klubovi i svi navijači imali jednak tretman na svim stadionima i na svim utakmicama koje se igraju u organizaciji NS-a BiH", naveli su iz Zrinjskog.

Podsjećanja radi, Zrinjski je riješio meč u svoju korist rezultatom 0:2 golovima Nemanje Bilbije. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
i nama se isto desilo,uveli nas u 25 toj minuti iako smo dosli 15 minuta prije pocetka utakmice,a izveli nas u 75 minuti,i citavo vrijeme se bahato policajci ponasali .Ima i navijaca svakakvih i koji se ponasaju huliganski i ja ih ne branim ali ova policija u TZ se bas bahato ponasa prema svima i sami traze incident .Ponasaju se prema navijacima isto ko da su navijaci zatvorenici u najmanju ruku .Stoji da ima nekad huligana da bi ja to odmah sve postreljo,ali nekad policija prouzrokuje incident kad je sve ok,ko sto je ova policija u tz svojim bahatim ponasanjem..
11 1
krems_krems12
Fasistickim navijacima Zrinjskog treba zabraniti dolazak na utakmice!
10 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi