Historijska sezona: Hoće li Nemanja Bilbija srušiti Emira Obuću?

Rekord iz prve sezone

Historijska sezona: Hoće li Nemanja Bilbija srušiti Emira Obuću?

E. Ganibegović

Zrinjski je danas u 22. kolu Premijer lige BiH s 0:2 slavio na gostovanju kod Slobode.

Mostarski tim golovima Nemanje Bilbije u drugom poluvremenu stigao je do 12. uzastopne pobjede, a za bh. napadača su to bili 20. i 21. pogodak u sezoni.

Ukoliko se ne desi neko veliko čudo, Nemanja Bilbija će na kraju sezone ponijeti titulu najboljeg strijelca lige i to na kakav način.

Naime, najbolji strijelac Premijer lige BiH s najviše postignutih golova bio je Emir Obuća 2003. godine s 23 gola i Nemanja Bilbija ima priliku da sruši njegov rekord.

Danas je utakmicom na Tušnju zaključena druga trećina sezone, a Nemanja Bilbija je već nakon 22 kola uspio da postane najbolji strijelac u jednoj sezoni otkada se igra skraćena Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sezona Najbolji strijelac Broj golova
2016/17 Ivan Lendrić 19
2017/18 Miloš Filipović 16
2018/19 Sulejman Krpić 16
2019/20 Mersudin Ahmetović 13
2020/21 Nemanja Bilbija 17

Malo je teško očekivati da će to uspjeti ove sezone, ali Nemanja Bilbija ima priliku da postane i najbolji strijelac u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najbolji je legenda Širokog Brijega, Wagner Santos Lago, sa 125 golova, dok Bilbija ima 111 i potrebno mu je 15 golova da sruši legendarnog Brazilca.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Sa ovim sudijama sve je moguće
12 11
Zlofish
Grande Nemanja
9 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi