HŠK Zrinjski se napromašivao u Gabeli, ali pobijedio NK GOŠK

Prjateljski susret

HŠK Zrinjski se napromašivao u Gabeli, ali pobijedio NK GOŠK

Ekipa Zrinjskog pobijedila je danas u gostima GOŠK sa 2:1 u prijateljskom susretu koji je igran u Gabeli. 

Plemići su meč počeli u rezervnom sastavu, ali i kao takvi uspjeli su postići dva gola u prvo poluvremenu domaćem timu. Na prvu priliku čekalo se sve do 20. minute i odmah smo vidjeli pogodak. Nakon sjajne akcije po desnoj strani je prošao Ćorluka, dodao do Mašića koji pogađa za vodstvo gostiju.

11 minuta kasnije Mašić je imao novu dobru šansu, ali ovog puta je njegov udarac izblokiran u zadnji čas.

Ono što nije tada pretvorio u gol, jeste u 43. minuti. Ovog puta mu je asistirao Čoko, a Mašić je bio dosta precizniji i to je bilo 0:2.

U drugom poluvremenu trener Plemića Mladen Žižović izveo je mnogo jači sastav pa su u igru između ostalog ušli Arežina, Bilbija, Ibanez i drugi.

Takav sastav Plemića stvorio je velike probleme GOŠK-u ali gol nije uspio postići. Pokušavali su u drugom poluvremenu Arežina, Radoš, Škrbić i Bilbija, ali nije bilo sreće za njih. Najbolje prilike imali su mladi Rodoš i Bilbija, ali oba udarca završavala su na prečki.

S druge strane, GOŠK iz jedine prilike dolazi do gola. U 73. minuti domaći su dobili penal, a siguran s bijele tačke bio je Ukrajinac Korniev.

Kasnije se ispostavilo da je to i konačan rezultat ovog susreta.

Zrinjski za samo četiri dana igra novu prijateljsku utakmicu i to u Mostaru protiv Čapljine.

Prijateljski duel:

GOŠK - Zrinjski 1:2

NK GOŠK: Lukač, Arsić, Despotović, Turanjanin, Jusufbašić, Simeunović, Lovyniuk, Šunjić, Savić, Šivšić, Rizvanović.

HŠK Zrinjski: Brkić, Čorluka, Bekić, Lovrić, Radoš, Enin, Bošković, Bašić, Čoko, Imeri, Mašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Prazina
Sretno i jednima i drugima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi