Jakirović će se 5. decembra pojaviti na prozivci svog novog kluba?

Blizu je odlaska iz Mostara

Jakirović će se 5. decembra pojaviti na prozivci svog novog kluba?

S. Mlaćo
Ako je vjerovati pisanju medija u komšiluku, šef struke Zrinjskog Sergej Jakirović uskoro će biti imenovan za trenera HNK Rijeka.

Rijeka iza sebe ima razočaravajuću polusezonu, nedavno su ostali bez trenera, a velika želja čelnika kluba je upravo Jakirović.

On je sa Zrinjskim napravio velike stvari i jasno je da ima ponuda, međutim nije o tome htio detaljno govoriti.

Nakon meča sa Borcem pozdravio se sa navijačima, a na pitanje da li to znači da napušta Mostar i Premijer ligu, Jakirović je kazao da će se sve ubrzo znati.

Sedmica je prošla, Jakirević se nije oglašavao, no germanijak.hr prenosi da je gotovo sigurno da će nekadašnji bh. reprezentativac povesti Rijeku u novu sezonu.

Rijeka bi sa pripremama trebala startati 5. decembra, te se navodi da će prozivku obaviti upravo Jakirović. On je već radio i u 1.HNL i to u HNK Gorica te ostavio veoma lijep trag. Zanimljivo da je kao igrač bio član Riječana.

Oglasi

Sa Zrinjskim je suvereno vladar bh. nogometa, Plemići su sjajno igrali i u Evropi, te je malo nedostajali za historijski iskorak. Čini se da je sada blizu odlaska, a sigurno je da će biti i mnogo bolje plaćen nego u aktuelnom prvaku naše zemlje.

Rijeka je optimistično krenula u novu sezonu, no serija loših rezultata dovela ih je na osmu poziciju i borbu za opstanak. Posljednji je ceh platio Serse Cosmi koji je otpušten nakon blamaže protiv Dinama, a navijači su tada dočekali igrače na jednoj benzinskoj pumpi i žestoko ih izvrijeđali.

Prvenstvo u 1.HNL nastavlja se 21. januara naredne godine, te se navodi da će Jakirović imati dovoljno vremena da pripremi ekipu za gostovanje kod Osijeka.

Riječani su u 17 utakmica upisali tek četiri pobjede i tri remija, te čak deset poraza.

Dres ovog kluba nosi bh. internacionalac Mario Vrančić, koji je stigao kao veliko pojačanje iz Engleske, no kao i ostali saigrači razočarao je u polusezoni koja je iza nas.

Lidersku poziciju suvereno drži Dinamo koji ima šest bodova prednosti nad Hajdukom i utakmicu više.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ko će sjesti na klupu Zrinjskog ako ode Jakirović, nije poznato. SportSport.ba je ranije objavio da se sa Plemićima povezuje hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić, a pojavile su informacije da bi to mogao biti i šef struke GOŠK-a Denis Ćorić.

Ćorić radi sjajan posao u jesenjm prvaku Prve lige FBiH, te je nedavno i zvanično produžio ugovor sa Gabeljanima do 2025.godine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
mi i bez trenera možemo prekucati ovu bijednu ligu ....
4 17
user1665931807
Jel to preuzima neki karate kulb
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi