Jakirović: Već razmišljamo o Evropi

Zrinjski ponovo slavio

Jakirović: Već razmišljamo o Evropi

S. Mlaćo
Zrinjski je slavio novu pobjedu, danas su Plemići na Grbavici nadigrali 2:1 Željezničar.

Šef struke Sergej Jakirović mogao je biti zadovoljan viđenim, s obzirom da je njegov tim nastavio nevjerovatni pobjednički niz.

“Čestitam momcima na pobjedi, hvala navijačima na dolasku. Kontrolisali smo veći dio utakmice, možda smo prvo poluvrijeme mogli imati više pogodaka razlike. Drugo poluvrijeme smo dali energiju nekim igračima, primili smo pogodak, te onda imali malo frke na kraju. Ipak, pobjeda je zaslužena“.

Da li već razmišljate o Evropi?

“Razmišljamo. Gledamo da se popravimo gdje još možemo, trebat će nam još širi roster. Sve zavisi i od izlaznih transfera. Što se tiče pretkola Lige prvaka, napravit ćemo sve da se što bolje prezentujemo. Zavisi i naravno koga ćemo izvući. Mi imamo dinamiku za to, nadam se da ćemo uspjeti napraviti iskorak".

Ne mislim da je to sada pritisak za nas, mi ćemo gledati da osvjetlamo obraz bh. nogometa. Može se i u Evropi igrati, pa se i mi nadamo tome“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodao je da je Zrinjski smanjio budžet, te da nije dovodio zvučna imena.

Kada sam kreirao ekipu, nije bilo optimista. Bitno je da si gladan dokazivanja, da si željan, a ko je gdje igrao, to me ne zanima. Zanima me budućnost, naravno da tu se i griješi. Mislim da smo za sada jako dobro pogodili“.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

haris1000
Koja evropa,nećeš dalje od prvog pretkola, fašistički klub
3 13
saju701
Nemoj se brukati pa ne treniras Manchester C.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi