HŠK Zrinjski nezaustavljiv i na Grbavici

Pobjeda Plemića protiv Željezničara

HŠK Zrinjski nezaustavljiv i na Grbavici

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Zrinjski je u prvom susretu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Željezničar rezultatom 2:1.

Novi prvak Bosne i Hercegovine došao je kao favorit u Sarajevo, a na terenu je i pokazao da je trenutno mnogo kvalitetniji tim od Željezničara.

Već u prvom napadu Plemići postižu gol. Igrala se druga minuta kada je Savić spustio glavom ubačaj Ćorluke iza uta, na pravom mjestu je Niko Janković koji zabija za 1:0.

Pravo je čudo kako gosti nisu postigli više golova u prvom poluvremenu. Redale su se prilike pred golom Željezničara, Jukić je bio izuzetno opasan, a dva puta je odbrana Plvih s gol-linije izbacivala udarce gostiju.

Željezničar najbolju šansu propušta u 33. minuti. Blažević je protutnjao kroz odbranu Zrinjskog, ali Čondrić sjajno brani i spašava Zrinjski.

Oglasi

Uzvratio je na drugoj strani i Bender dobrom odbranom nakon akcije Jankovića, da bi u 39. minuti domaći tim tražio isključenje Čondrića nakon starta nad Hajdarevićem, ali sudija Aleksandar Njegomirović je smatrao da je dovoljna kazna žuti.

Na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 1:0, a drugo poluvrijeme počinje dobrom prilikom za Bilbiju. Napadač Mostaraca bio je neprecizan, a zatim na drugoj strani prijeti Mekić, no Čondrić brani.

Bilbija prijeti i u 55. minuti iz slobodnog udarca, Bender sjajno brani, no devet minuta kasnije golman domaćih je bio nemoćan. Nemanja Bilbija 28. golom u sezoni povećava prednost Zrinjskog na 2:0.

Željezničar se uspio vratiti u ovaj meč. Igrala se 74. minuta kada Sedad Subašić pogađa uz veliku pomoć golmana gostiju za smanjenje rezultata na 2:1.

Oglasi

Do kraja meča još nekoliko pokušaja na obje strane. Međutim, rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:1 za Mostarce koji su tako nastavili s pobjedama i potvrdili su kako su ipak daleko ispred svih u Premijer ligi.

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Željezničar - Zrinjski 1:2

ŽELJEZNIČAR: Bender, Hajdarević, Kosorić, Cocalić, Subašić, Mekić, Štilić, Hodžić, Blažević, Galić, Resić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Trajkovski, Ćorluka, Jukić, Bašić, Malekinušić, Savić, Janković, Magdić, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

borobetmen
ZRINJSKI ZRINJSKI SISAJ SIJAJJ
1 11
lalinjo
Bravo momci,bravo profa,samo i dalje jako do kraja.....IGRAJ DO KRAJA,JER TEBE VOLIM JAAAA
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi