HŠK Zrinjski slavio na Pecari, ali se oprostio od Evrope

Malmo FF prošao dalje

HŠK Zrinjski slavio na Pecari, ali se oprostio od Evrope

A. Čaušević, foto: V. Bernadić

Zrinjski se oprostio od Evrope pobjedom u revanš meču trećeg pretkola Evroposke lige protiv Malmea. Rezultat utakmice igrane na stadionu Pecara bio je 1:0.

Prvo poluvrijeme bh. predstavnik je bio agilniji, imali su izabranici Harija Vukasa terensku incijativu i nekoliko prilika, ali je realizacija izostala.

Plemići su uglavnom probijali po strani. U 17. minuti poslije lijepe kombinacije Čurjurića i Mandića na centaršut je zakasnio Lendrić.

Najbolju šansu domaćin večerašnje utakmice u prvom dijelu imao je u 30. minuti. Nakon šuta Govedarice jedan od defanzivaca Malmea je skrenuo loptu, a na drugoj stativi je zakasnio Lendrić.

Gosti iz Švedske su dobru situaciju za postizanje gola imali u 43. minuti kada je Jakovljević izblokirao pokušaj Christiansena.

Zrinjski je silovito krenuo u nastavku. Pravili su Plemići ozbiljan pritisak, ali je gostujuća odbrana uglavnom bila na nivou zadatka. U 57. minuti Čurjurić je šutirao iz slobodnjaka, a Dahlin je bio dobro postavljen.

Nastavili su Plemići s napadima i u narednim minutama, bez većih problema su dolazili do protivničkog kaznenog prostora, međutim konkretna realizacija bi izostala.

Ipak, finiš utakamice je donio promjenu rezultata, a domaći su pobjednički gol uspjeli postići u 90. minuti kada je iz penala pogodio Šovšić nakon što je prethodno oboren Lendrić.

Na kraju je ostalo 1:0 pa je švedski predstavnik zahvaljujući trijumfu od 3:0 u prvom meču izborio plasman u play-off Evropske lige sa ukupnih 3:1.

HŠK Zrinjski - Malmo FF 1:0 (Šovšić (p) 90')

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

HŠK Zrinjski: Brkić, Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Tičinović, Čurjurić, Rustemović, Šovšić, Govedarica, Mandić, Lendrić.

Malmo FF: Dahlin, Larsson, Knudsen, Safari, Lewicki, Bachirou, Rosenberg, Christiansen, Bengtsson, Antonsson, Nielsen.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ljoze01
Navikli lazni na penale
0 6
Ludilo_brale
moSa njaZri !! Hvala na divnom ljetu , prošle god. Hrvatska , ove Zrinjski .. A sada , okrećemo se ligi u šugavoj zemlji .
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi