Utakmica se završila, bilo je svima jasno šta će uslijediti

Počelo veliko slavlje

Utakmica se završila, bilo je svima jasno šta će uslijediti

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski je večeras po sedmi put osvojio naslov prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U 26. kolu Premijer lige Zrinjski je ugostio Sarajevo, a nakon 4:0 uvjerljive pobjede moglo je da počne veliko slavlje, jer su Plemići i teoretski osigurali prvo mjesto, sedam kola prije kraja.

Bila je ovo nevjerovatna sezona za Zrinjski, koji je postavio mnoge rekorde, a nakon utakmice trener Sergej Jakirović je kazao:

"Ja još nisam ni svjestvan šta smo napravili. Ovih 25 kola, 26, koliko je prošlo, od prvog kola smo bili na vrhunskom nivou, imali odličnu formu tokom sezone i evo sedam kola do kraja ostvarili sedmu titulu", rekao je trener Zrinjskog i dodao:

"Mislim da će proći još puno godina dok neko ne skine ove rekorde što smo mi poskidali."

Ovo je sedma titula za Plemiće, apsolutni su rekorderi. Usporedbe radi, zajedno Sarajevo i Željezničar imaju zajedno sedam titula otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi sa područja cijele Bosne i Hercegovine (2002/2003 sezona).

Naredno kolo Zrinjskom donosi novi susret sa sarajevskim timom - gostovat će na Grbavici kod petoplasiranog Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, o tome sada niko ne razmišlja, pošto će se večeras satima slaviti u Mostaru, barem u onim dijelovima grada u kojem se nalaze pristalice Zrinjskog.



Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Gdje su ovi silni ljudi bili prosle tekme kad je prosjek bio 1000 xD
1 3
*p!p!t@*
Ponovo će im prijatelji iz sarajeva čestitati dok oni "jebu" redom sve što s bosnom veze ima. Dosta će miljacka govana pronijet dok baliji iz guzice u glavu dođe...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti