Sarajevo razbijeno u Mostaru: Zrinjski sa stilom postao prvak Bosne i Hercegovine!

Sedma titula za Zrinjski

Sarajevo razbijeno u Mostaru: Zrinjski sa stilom postao prvak Bosne i Hercegovine!

E. Ganibegović, foto: A. Čaušević

HŠK Zrinjski novi je prvak Bosne i Hercegovine!

Pobjedom od 4:0 u derbiju 26. kola Premijer lige, Plemići su sedam kola prije kraja na 21 bod ispred drugoplasiranog Tuzla Cityja uz bolji međusobni omjer i sada su i matematički obezbijedili titulu.

Prvo veće uzbuđenje večeras u Mostaru vidjeli smo u sedmoj minuti. Pet na tri je imalo Sarajevo, Čondrić je istrčao i presjekao, lopta u nastavku akcije dolazi do Hebibovića čiji prvi šut brani Čondrić, loše odbija, a onda je Anel iz peterca nekako uspio promašiti veliku priliku i zapucati pored gola.

Adnan Šećerović je u 13. minuti pokušao s distance, jako loše je to bilo, pa mu je Niko Janković odlučio pokazati kako se to radi.

Dvije minute kasnije, posuđeni igrač zagrebačkog Dinama u dresu Zrinjskog postiže eurogol i donosi vodstvo Plemićima.

U 24. minuti jedna uigrana akcija domaćih. Bašić je iz kornera vratio na vrh šesnaesterca gdje se nalazio Jukić, niko od fudbalera to nije pratio, a Ivan je šutirao malo pored gola.

Oglasi

Jedini kakav takav pokušaj imalo je Sarajevo do kraja prvog poluvremena. Nihad Mujakić se našao u kaznenom prostoru, pao u pokušaju da iznudi penal, ali Ermin Sivac ga je samo nagradio žutim kartonom za simuliranje.

Sedma minuta nastavka donosi nam novi gol u mreži Sarajeva. Ćorluka je pomeo u duelu Asmira Suljića, sjajno centrirao, a Nemanja Bilbija glavom pogađa protiv svog bivšeg kluba za 2:0 za svoj 27. gol u sezoni.

Samo osam minuta nakon toga, Ivan Jukić prolazi, ubacuje, a Darko Lazić postiže autogol za 3:0.

Minut poslije trećeg gola Zrinjskog, Dizdarević spašava Sarajevo potopa. Odbranio je prvo šut Jankovića, na odbijenu loptu natrčao je Jukić, ali odbranio je i to Belmin.

Kroz cijelu utakmicu vidjeli smo veliku želju Ivana Jukića da postigne gol protiv bivšeg tima, a to je uspio u 75. minuti. Uzeo je loptu na 70 metara od gola Sarajeva, došao s njom u kazneni prostor Sarajeva i pogodio za visokih 4:0!

Oglasi

Pet minuta prije kraja susreta rezervista Bagarić je imao jedan dobar pokušaj, no Čondrić je intervenisao.

Do kraja utakmice nismo vidjeli previše uzbuđenja, dok su se Ultrasi sjajno zabavljali slaveći titulu i priredili pirotehnički show.

Zrinjski ima šest titula, ovo će biti rekordna sedma. Posljednja je osvojena 2018. godine, a prije toga i u sezonama 16/17, 15/16, 13/14, 08/09 i 04/05. Uz to Mostarci imaju i jedan trofej u Kupu koji je osvojen u sezoni 2007/08.

Dakle, Zrinjski je novi prvak Bosne i Hercegovine, a Sarajevo je 4. s 39 poena i naredna dva kola donose im nova dva derbija - prvo domaći susret s Tuzla Cityjem pa gostovanje Borcu gdje će tražiti to treće mjesto.

Naredno kolo Zrinjskom donosi novi susret sa sarajevskim timom - gostovat će na Grbavici kod petoplasiranog Željezničara.

Oglasi

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Zrinjski - Sarajevo 4:0 (Janković 15', Bilbija 52', Lazić (AG) 62', Jukić 75')

HŠK Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Bašić, Savić, Jakovljević, Janković, Memija, Tičinović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Lazić, Hebibović, Šećerović, Varešanović, Mujakić, Kapić, Čataković, Suljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Prokleti Vico namjestio! Hahahahahahahahahahahahaha Joj smotanih hadalja, veze sa fudbalom nemaju, a vjecno im neko drugi kriv. Ovo torpedo gangbanguje ko stigne, prvo Zeljo, sad i Zrinjski, a kriv Vico hahahahahahahahahahahahahahahahaha Prosle sezone ih Borac natamburo u lavoru i zasluzeno uzeo titulu, ove Zrinjski ubio i hljeb i kruh u njima, a kriv Vico! Kakvi mentalni bolesnici hahahahahahahahahahahahaha Od kako je popustila korona, popustile im i gace, nema vise namjestenih titula, pi*aju svi po njima. I da ne zaboravim: gdje vam je amidja? hahahahahahahahahahahahahaha
10 15
Husrefbeg22
najbolji na utakmici pojacanja Svinjskog iz Sarajeva (Bilbija, Jukic). Sarajevo godinama pojacava ovaj klub svojom pogrjesnom klupskom politikom i antistrucnjacima.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi