Posljednja prepreka do grupne faze: HŠK Zrinjski nakon nestvarne utakmice saznao rivala u play offu

Uzbudljiv meč u Bratislavi

Posljednja prepreka do grupne faze: HŠK Zrinjski nakon nestvarne utakmice saznao rivala u play offu

M. Šljivak

HŠK Zrinjski saznao je večeras rivala s kojim će se boriti za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.


Protivnik šampionu Bosne i Hercegovine u play offu za plasman u grupnu fazu bit će slovački velikan Slovan iz Bratislave koji je poražen u dvomeču od grčkog velikana Olympiacosa nakon izvođenja penala (3:4).

Slovan je večeras u Bratislavu donio rezultat od 1:1 iz Pireja. Međutim, iako su domaći u većem dijelu meča bili bolji rival na terenu, grčki velikan je do nadoknade imao prednost od 1:0, ali je Ilija Šaponjić u 94. minuti pogodio za 1:1 i odveo je utakmicu u produžetke.

Gosti do vodstva u ovom susretu dolaze u 54. minuti. Snažan šut Philipa Zinckernagela završio je iza leđa golmana Slovana Adriana Chovana od kojeg se očekivala i bolja reakcija.

Pokušao je Slovan do kraja izboriti barem produžetke. Postigli su gol u 90. minuti preko Šaponjića, ali je on poništen zbog ofsajda u kojem se našao ovaj napadač.

Ipak, u četvrtoj minuti nadoknade erupcija oduševljenja u Bratislavi. Ilija Šaponjić ovog puta regularno pogađa za 1:1.

Oglasi

Domaći sastav nakon gola ostaje s igračem manje. Abena zbog prigovora dobija drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš, a Olympiacos je u dodatnih pola sata dobio prednost igrača više.

Camara je u 101. minuti produžetka donio prednost Olympiacosu od 2:1. Međutim, i pored činjenice da su imali igrača manje Slovan je napadao, a napadi su im se isplatili u 108. minuti kada Green poravnava rezultat na 2:2.

Olympiacos potom očekivano kreće po pobjedu. Nije međutim bilo previše prostora u odbrani Slovana koji se dobro branio te je čekao šansu da iz kontri ugrozi gol gostiju.

Ostalo je nakon 120 minuta igre 2:2 i pobjednik ovog meča odlučen je boljim izvođenjem penala. Tamo su se bolje snašli igrači Olympiacosa koji nastavljaju put u Evropskoj ligi, a Slovan ide u Konferencijsku ligu.

Slovan već naredni četvrtak stiže u Mostar (18. august) na prvi meč protiv Plemića, a revanš je na rasporedu 25. augusta u Bratislavi.

Slovački šampion u večerašnjem meču je od prve minute nastupio u ovom sastavu:
Chovan, De Marco, Abena, Kashia, Zmrhal, Kucka, Kankava, Pauschek, Chakvetadze, Green i Barseghyan.

Šansu za igru u nastavku su dobili još Šaponjić, Agbo, Ramirez, Medvedev i Čavrić.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Evropska liga, 3. pretkolo:

Slovan Bratislava - Olympiacos 2:2 (3:4 penali)

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Siki_sa
Slovan je jači od Šerifa, tirane i Tobola zajedno, pa sad vi pucajte minuse, ko je gledao utakmicu i ko imalo prati fudbal zna o čemu pričam, Danas je Zrinjski više na sreću prošao, bez akcije u dvije utakmice tobolu dali dva gola, prva utakmica iz kornera, više sretno, druga utakmica iz greške odbrane Tobola, šta želim da kažem, da treba biti realan, Zrinjski je ok igrao protiv šerifa, kao i Tirane, ali tobol tanko, pada forma,
14 6
1946
Ufff pa bolji je slovan bio, imao posjed i kontroliso utakmicu gotovo cijelo vrijeme, bice tesko za zrinju dobili su najtezeg protivnika
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi