HŠK Zrinjski u derbiju juniorske PL savladao Željezničar i ostao sam na vrhu ljestvice
Sjajnu utakmicu odigrali su juniori Zrinjskog i Želje a uspješniji su bili mladi Mostarci (foto: Hercegovina.info)

Juniori mostarskog kluba imaju sedam pobjeda u isto toliko utakmica

HŠK Zrinjski u derbiju juniorske PL savladao Željezničar i ostao sam na vrhu ljestvice

Jučer su se na pomoćnom terenu stadiona HŠK Zrinjski u derbiju dosadašnjeg dijela prvenstva, u okviru 7. kola juniorske PL sastali juniori HŠK Zrinjski i FK Željezničar. 

Uoči ovog susreta ovi rivali dijelili su prvo mjesto s po šest pobjeda iz isto toliko odigranih utakmica. Zrinjski je počeo dobro i otvorenom igrom već na samom startu  poveo. Loptu je uzeo Bašić i s dvadesetak metara pogodio mrežu gostiju za veliko slavlje Plemića. Do kraja prvog dijela igralo se otvoreno s obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Zrinjski je na 2:0 otišao pogotkom Boškovića koji je sjajno reagirao na ubačaj Bašića. Gosti su na 2:1 uspjeli smanjiti iz penala, a Mostarci su nakon toga krenuli po novi gol. Sjajnu priliku za to imao je Mičeta čiji udarac vratar gostiju krajnjim naporom skreće u prečku, a nedugo zatim Škembić pogađa za 3:1. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Zrinjski je bio prisiljen napraviti nekoliko izmjena zbog ozljeda. Posebno je pogibeljan bio start na Bašiću koji je i jučer bio nerješiva enigma za protivnike.

Zrinjski - Željezničar 3:1 (Bašić 6', Bošković 49', Škembić 74'; Salanović (p) 64')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

HŠK Zrinjski: Milović, Tiro, Ramljak, Šuta, Radoš, Bošković (60. Milićević), Mičeta, Kurbaša, Bašić (82. Jurić), Miličević (68. Škembić (90. Jozić)), Šilić (85. Mihalj).

FK Željezničar: Muftić, Beća (54. Karalić), Drina, Duraković (54. Ahmić), Salanović (90. Buldić), Mujić, Dervić, Bajramović, Šabić, Gasal, Aljić (46. Pehilj).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi