Željini juniori proekretom do pobjede

Savladali Olimpik na Grbavici

Željini juniori proekretom do pobjede

Juniori Željezničara u sklopu 7. kola Omladinske Premijer lige BiH savladali su Olimpik.

Susret gradskih rivala odigran je na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, a domaći su se na kraju pokazali kao kvalitetniji i zasluženo slavili rezultatom 2:1.

Po Željezničar ovaj duel nije počeo dobro, jer su od 34. minute gosti vodili zahvaljujući golu koji je postigao Faris Rašidović, a pri minimalnom vodstvu Olimpika se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Željezničar je bio opasniji, stvarao je šanse, što se izabranicima Omera Joldića isplatilo u samom finišu. Stvari na početak vratio je Ađlan Karalić, a isti igrač je do kraja utakmice uspio još jednom da zatrese mrežu gostiju za preokret i pobjedu Željezničara.

Poslije ove pobjede Željezničar na kontu ima 18 bodova i prvi je, dok je Olimpik na desetom mjestu sa četiri boda.

Omladinska Premijer liga BiH, 7. kolo:

FK Željezničar - FK Olimpik 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Željezničar: Milićević, Beća, Drina, Musić, Duraković, Subašić, Salanović, Bajramović, Šabić, Gasal, Aljić.

FK Olimpik: Egho, Tabaković, Zornić, Stupar, Smajlović, Behmen, Šahinović, Mujezinović, Mahmutović, Mahmutović E., Rašidović, Devlić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi