Plemići zaradili ogroman novac, Jakirović već skovao planove

Zrinjski osvojio titulu

Plemići zaradili ogroman novac, Jakirović već skovao planove

A. Čaušević

Zrinjski je superiorno osvojio titulu prvaka BiH, ali u mostarskom klubu se nemaju namjeru tu zaustaviti. 

Iako još uvijek nije završena aktuelna sezona u Zrinjskom su već skovali planove za ljeto i novu sezonu koja počinje sredinom jula.

Popularni Plemići će imati svega dvije sedmice odmora pošto je trener Sergej Jakirović prozivku zakazao za 8. juni.

Prva faza priprema će prema svemu sudeći biti obavljena u Međugorju, a nakon toga slijedi odlazak u Hrvatsku, tačnije u Martin na Muri gdje će biti odigrano i nekoliko pripremnih susreta.

Sasvim sigurno će doći i do nekih promjena u igračkom kadru, a sam Jakirović je najavio mogućnost odlazaka ove sezone odličnih Igora Savića i Josipa Ćorluke.

Ono što može radovati pred evropske mečeve je definitivni ostanak kapitena i najboljeg igrača Nemanje Bilbije koji je nedavno produžio ugovor do 2025. godine.

Oglasi

Inače, prvi takmičarski meč u novoj sezoni Zrinjski će odigrati 5. ili 6. jula kada se igraju prvi susreti prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Žrijeb je zakazan za 14. juni, a mogući protivnici su Zrinjskog su: Qarabag (Azerbejdžan), Malme (Švedska), Ludogorets (Bugarska), Sheriff (Moldavija), Cluj (Rumunija), Bodo/Glimt (Norveška), Ferencvaroš (Mađarska), Maribor (Slovenija), HJK Helsinki (Finska), The New Saints (Vels), Dudelange (Luksemburg), Žalgiris (Litvanija), Lincoln Red Imps (Gibraltar) i Shamrock Rovers (Irska).

Osvajanje titule prvaka i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka je Zrinjskom donijelo i ogroman novac s kojim će vjerovatno izaći iz minusa od prošle godine kada je ostvaren gubitak od 1.9 miliona KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od sponzora Premijer lige Mostarcima će pripasti skoro 300.000 KM, te od UEFA-e 360.000 eura. U slučaju da ispadnu u u Ligi prvaka Plemići će igrati drugo pretkolo Konferencijske lige što će im donijeti još 450.000 eura.

Dakle, Zrinjski za sada ima zagarantovanih 810.000 eura od UEFA-e, a ukoliko uspije izbaciti nekog od rivala ta cifra će dodatno porasti.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Nikad nas fudbal nece uspjeti dok se racuna kolika ce zarada biti ako klub ispadne u prvom pretkolu.
8 2
Adohordas
Ako prodju prvo pretkolo bice super ,tj.lakse za dalje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi