Željko Petrović nakon Croatije: "Zadovoljan sam, ali onakve golove ne smijemo primati"
Trener HŠK Zrinjski zadovoljan nakon današnje utakmice.

Trener Zrinjskog

Željko Petrović nakon Croatije: "Zadovoljan sam, ali onakve golove ne smijemo primati"

Eldar Ganibegović

Nakon današnje prijateljske utakmice protiv Croatije Zmijavci svoje utiske dao je trener Zrinjskog, Željko Petrović.

Prvak Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski, danas je po jako teškim uslovima u prijateljskoj utakmici slavio rezultatom 5:1 protiv Croatije Zmijavci.

Nakon utakmice je svoj komentar dao i trener Plemića, Željko Petrović. U suštini je zadovoljan, no nije zadovoljan načinom na koji je Zrinjski primio gol.

"Naš cilj je bio da odigraju svi po 45 minuta. Mi smo imali malo težu sedmicu u odnosu na prvu u Mostaru i onda smo odlučili danas da igramo dva puta po 45 minuta. Treća će biti 60 minuta i onda idemo na 90, ekipa koja će da počne kup utakmicu", rekao je Željko Petrović, pa nastavio:

"Zadovoljan sam. Bilo je mnogo dobrih poteza. Nisam zadovoljan što smo primili gol. Apsolutno nisam zadovoljan jer mi kao ekipa koja pretendira da bude prvak ne smije onakav gol da primi."

Oglasi

"Bilo je mnogo lijepih poteza. Bilo je ovih mladih igrača koji su danas pokazali da se može računati na njih. Odlična sedmica bez povreda. Nadamo se da će i Barišić i Jakovljević početi sljedeće sedmice. To bi nam bilo odlično. Još se neko vraća, Ćorluka i još neko. Nakon toga idemo za Mostar neka se malo vide s familijom."

"Ja generalno nisam neko ko priča o pojedincu. Meni je tim bitan. Da bi jedan pojedinac igrao dobro, to je zasluga tima jer svi moraju da rade svoj posao. Savić, vidi se da se već vratio i da ulazi u ritam. Bit će veoma važan za nas."

"Malo bezobrazniji Argentinac kakav nam i treba. Zadovoljni smo. Mogli smo da damo još četiri-pet golova, ali boli me onaj jedan gol."

"Izgleda nije opasno ništa kod Ivančića. Samo udarac. Zato nisam ni pominjao, ali izgleda da je samo udarac. Ne bi bilo lijepo da nam se i on povrijedi."

"Ćorluka je sedmicu odsutan. Njegova povreda zahtijeva možda dvije-tri sedmice. Barišić i Jakovljević nadamo se da će se priključiti timu sljedeće sedmice."

Podsjetimo, Zrinjski proljetni dio sezone otvara 10. februara u Mostaru kada u osmini finala kupa Bosne i Hercegovine dočekuje Slaviju.

Sedam dana kasnije će u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati na Grbavici kod Željezničara. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Jbt 5 igrača ozljeđeno opet možemo dvije ekipe sastavljat, gledam drugi vode 28-31 igrača na pripreme od toga po 5-10 juniora.
1 0
Jugovina
Frane, jedino gore od manjka igrača je kad ih imaš previše. Prije ili kasnije nezadovoljsvo eskalira.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi