Petrović pred Borac dobio kritike, pa odgovorio: Pehari se dijele za dva mjeseca, ne sada
Zrinjski se nije proslavio u Sarajevu i Modriči

Zrinjski mora slaviti kako bi ostao u borbi za prvaka

Petrović pred Borac dobio kritike, pa odgovorio: Pehari se dijele za dva mjeseca, ne sada

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Uzdrmani Zrinjski sutra će pred svojim navijačima u derbiju 22. kola Wwin lige ugostiti banjalučki Borac.

Borac ima devet bodova prednosti i ukoliko ostane neporažen u Mostaru, Banjalučani mogu spremiti šampanjac. U Zrinjskom ipak vjeruju da mogu slaviti, te ostaviti sve otvoreno, a na klupi neće biti Željka Petrovića koji je isključen u Modriči.

Ipak, Petrović je najavio sutrašnji meč Pod Bijelim brijegom.

"Stanje u ekipi je takvo da smo kažnjeni ja Ćuže i Memija, a svi ostali su spremni. Sve je spremno za spektakl, teren je fenomenalan, igraju dvije najbolje ekipe.

Gledali smo Borac dosta puta, znamo kako igraju, a i oni znaju kako mi igramo. Najvažniji je sutra voljni momenat, moramo publiku zadovoljiti sa intenzitetom, duelima, stvaranjem šansi... Borac je po bodovima favorit, ali mi smo kući favoriti. Očekujem odličnu atmosferu i da nas navijači poguraju do pobjede", rekao je Petrović.

Zrinjskom je pobjeda imperativ.

Oglasi

"Tako je svaku utakmicu. Tako je svugdje, ali nekada ne ide. Gledao sam nedavno Real Madrid, u 46. minuti su prvi put šutirali na gol. Mi smo ozbiljan klub, mnogo smo napredovali, ali i drugi ulažu. Uvijek smo favoriti kod kuće, tako ćemo se i postaviti, a oko devet ćemo znati kakva će biti utakmicu".

Ne ide baš Zrinjskom u drugom dijelu sezone, blijedo je to bilo protiv Željezničara i Sloge.

"Komunikacija između mene i igrača je na 200 posto dobra. Nisam trener koji autoritet izražava da viče, nego odlukama. Riječ 'mora' je diskutabilna, neko mora, neko može, a neko ne. Rekao sam pred Željezničar da to nije Željezničar iz prvog dijela sezona, došao je i novi trener, te na Grbavici nije lako igrati. Mi smo odigrali neriješeno, a vidjeli ste šta je kasnije bilo na Grbavici.

U Modriči je teren bio katastrofalan, nije se moglo igrati. Morali smo ipak puno više pružiti. Ponekad taktika neće odgovarati kako hoćete igrati, pita se i protivnik, te je jasno da moramo puno bolje.

Nadam se boljitku, sam sebe gledam u ogledalo i pitam da li sam negdje pogriješio. To radim i sa igračima na svakom sastanku. Oni su zadovoljni kako se radi, igrači su zadovoljni i kažu da trebamo nastaviti ovako da radimo, te da će ovaj rad izaći na dobro. Da li je drugo mjesto dobro, neću ja odlučivati o tome.

O mom radu trebaju odlučivati ljudi iz kluba. Razumijem i vas novinare, Zrinjski je bio prvak, te neću tražiti alibi. Trener sam velikog kluba i uvijek trebamo da budemo prvaci. Pehari se dijele za dva mjeseca, ne sada".

Da li je Bilbija spreman?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zdrav je, danas je odradio kompletan trening. On će igrati i sa malim bolom. Ilinković nije sa nama, napreduje odlično, radi svaki dan po dvije -tri terapije i nadamo se da će se uskoro priključiti ekipi", dodao je Petrović.

Sutrašnji meč igra se od 19 sati, a pravdu će dijeliti najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Pomoćnici su Senad Ibrišimbegović i Amir Kadić. Četvrti sudija je Ermin Sivac.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Zrinjski teško da može dobiti Borac čak i u Mostaru. A titulu mogu sanjati jer su slabiji od Borca. Sarajevo na Koševu može dobiti Borac.
2 3
PoliziaMerda1981
Pravi trener za Zrinjski iz Međugorja. Sa ovim lažima samog sebe se pravo uklapa u filozofiju kluba koja datira od davne 1993 godine
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti