HSV je ispao, ali on ne želi nigdje ići: Emocije su velike, nastavljam gdje sam stao

Holtby produžio ugovor

HSV je ispao, ali on ne želi nigdje ići: Emocije su velike, nastavljam gdje sam stao

M. Šljivak

Njemački velikan HSV po prvi put u historiji je ispao iz Bundeslige.

Tim iz Hamburga do ove sezone nikada nije ispadao iz društva najboljih, ali nakon još jedne očajne sezone sele u niži rang i gledaćemo ih u Cvajti naredne sezone.

Sigurno je međutim da će HSV biti jedan od glavnih kandidata za povratak u Bundesligu, a u tom će im pomoći 28-godišnji veznjak Lewis Holtby.

Nekada velika nada njemačkog fudbala nije željela napustiti brod koji tone i odlučio je produžiti ugovor na još jednu sezonu.

"Prethodnih nekoliko sedmica bile su jako teške, ali smo se uspjeli zbližiti sa navijačima. Živim za ovaj klub, gajim velike emocije i nastavljam tamo gdje sam stao", rekao je Holtby.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj fudbaler je član HSV-a postao 2015. godine. Stigao je iz ekipe Tottenhama, a u karijeri koju je počeo u Aachenu igrao je još za Schalke, Bochum, Mainz, Schalke i Fulham.

Protekle sezone je u Bundesligi odigrao 16 utakmica i postigao je šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi